Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Opóźnione spadanie obrotów po naciśnięciu sprzęgła w Audi A4 B6 2.0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

u mnie tempomat wyłącza się po delikatnym wciśnięciu sprzęgła  

Opublikowano

Też miałem problem z obrotami, podnosiły się na rozgrzanym między zmianą biegów. Podczas remontu silnika wymieniłem wszystkie podcisnienia i kompletną odme i zapomniałem jak to wqrzało. Wszystko kupiłem w dwóch kompletach w aso oryginalnie pozaciskane 1ad4564b6111e4c9eed0a54732540138.jpg
8a82ddbcae4293c84570096a48a69148.jpg

Opublikowano

mi podczas remontu przeszło, jeżeli będzie szczelna odma i przewody odmy to będzie grało, gdy tylko ułamał mi się któryś z węży i łapał lewe powietrze objawy wracały 

Opublikowano

xsebo1 ile wywaliłeś na te wszystkie węże i graty?
Masz może jeszcze listę całego tałatajstwa?
Zapodasz?

Opublikowano

Numerki są na drugim zdjęciu, na dwóch białych kartkach po prawej. Szczerze to nie wiem bo że 3 razy byłem po graty w aso, ale kojarzę coś 300 zł. W zestawie taniej to wychodzi. Zestaw nie obejmuje czwornika (45zł i lepiej brać z literą Q na końcu) i gruszki oleju (170zl - lubi peknąć sama z siebie na załamaniu pod materiałem zabezpieczającym)

Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Witam, ja ostatnio sprawdziłem metodę kolegi xsebo1 i poowijałem ręczniczkami co mogłem i tym sposobem wyeliminowałem 2 nieszczelności przy czwórniku :) dodatkowo wymieniłem uszczelkę pokrywy zaworów bo się pociła,  przy okazji świece i poprawiła się kultura pracy przy przyspieszaniu. Co do opadania obrotów to jest znaczna poprawa ale problem nie jest rozwiązany do końca. Jedynie czego nie wyciągałem i nie sprawdzałem to odma bo ciężko jest mi tam grzebać nie ściągając kilku części. Czytałem, że można się tez dostać z drugiej strony, ściągając zbiorniczek z płynem. Narazie odstawiłem zbiorniczek zobaczyć ile jest tam miejsca i zauważyłem jakąś dyndającą białą wtyczkę ;/ orientuje się ktoś może od czego ona jest??    

link: https://zapodaj.net/d122721edaa96.jpg.html

Opublikowano

To jest wpinka do kompa chyba, gaz albo samochodowa

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam u was tak samo wolno opadają obroty i po puszczeniu gazu jeszcze trzyma się na obrotach ?

MOV_0086.mp4

Opublikowano

Już nie [emoji16]

Opublikowano
8 godzin temu, xsebo1 napisał:

Już nie emoji16.png

A coś ciekawego zrobił? 

Opublikowano

Pisałem wyżej, wymieniłem wszystko na nowe z aso i śmiga. Na dowód filmik wrzucam

Myślę że po wykluczeniu świec, przeplywki, czujnika sprzęgła i nieszczelności powodem musi być zawór kierunkowy i ezektor jeśli stare to. Pamiętajmy że jeżeli nie dotykasz gazu przepustnica jest zamknięta, za dostarczanie powietrza odpowiadają jedynie podcisnienia

Opublikowano

Potwierdzam u mnie też pomogło nowy ezektor, odma i czwórnik z końcówką q i problem nie istnieje.  Odma była pęknięta pod splotem a ezektor i przewody nie nadawały się do niczego. Tak to jest jak się oszczędza na zakupie.

Opublikowano

czujnik sprzegła i hamulca sprawdzilem dzis w vagu i sa sprawne.przepływka tez pokazuje ok 100g/s wiec tez mozna ja wykluczyc.wyrzucilo dzis pierwszy raz blad termostatu ale to chyba nie ma nic wspolnego.pozostaja nieszczelnosc i ezektor

seba o ktorym zaworze kierunkowym mówisz ?

Edytowane przez killler
zmiana treści

Opublikowano

Odkrecasz srubke zbiornika płynu chłodzącego, unosisz do góry i odpinasz czujnik pod nim. Odsuwasz na bok i masz piękny dostęp do tyłu kolektora dolotowego. Tam należy szukać [emoji6]

Opublikowano

a to o to chodzi to jest wciskane w kolektor czy jak ?bo do tego dochodzi taki przewod.ostatnio to macalem gdy szukalem nieszczelnosci:)

a powiedz czy ten zaworek przypadkiem nie jest tylko odpowiedzialny za prace kierownicy powietrza?bo jest tak to działa ona prawidłowo.nie moge w ogole znalesc tego zaworka na allegro...

znalazlem zdjecie chodzi ci o numer 1 czy 2 ?

kolektor.JPG

Edytowane przez killler
.

Opublikowano

1 to zbiornik dodatkowego powietrza. 2 to własnie dolot powietrza pomijający przepustnice. Najlepiej odwiedzić aso, na szrocie znajdziesz coś może w gorszym stanie

Opublikowano

wymienic oba te elementy czyli numer 1 i numer 2 ?

Opublikowano

Koleś z aso mówił że taniej i szybciej będzie gotowy zestaw, fabrycznie zacisniety i co najważniejsze pewny. Zamówiłem i na drugi dzień był
06B-133-751-AT
c94d6d16288c53221b9f735eeb49de6d.jpg

Opublikowano

niestety mieszkam w malej wiosce i nigdzie w najblizszej okolicy nie mam ASO wiec pozostaje zamówic u ktoregos kolegi z forum

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 23.04.2017 o 18:03, killler napisał:

a to o to chodzi to jest wciskane w kolektor czy jak ?bo do tego dochodzi taki przewod.ostatnio to macalem gdy szukalem nieszczelnosci:)

a powiedz czy ten zaworek przypadkiem nie jest tylko odpowiedzialny za prace kierownicy powietrza?bo jest tak to działa ona prawidłowo.nie moge w ogole znalesc tego zaworka na allegro...

znalazlem zdjecie chodzi ci o numer 1 czy 2 ?

kolektor.JPG

Mam pytanie, te zaworki 1 i 2 to wciska się na swoje miejsce i jest szczelne ? czy podczas montażu trzeba użyć jakiegoś środka uszczelniającego ?