vvalery Opublikowano 11 Marca 2021 Opublikowano 11 Marca 2021 (edytowane) 21 godzin temu, Kune napisał: Tez mam właśnie problem, ze nie mogę ustawić użytkownika. Próbowałem resetu wszystkich ustawien, resetu MMI ze skrzydełek - i nic. Dalej to samo... Wygląda jakbyś nie miał przypisanego użytkownika. Masz konto w myAudi i ten numer ID ze zdrapki ? W aplikacji masz taką zakładkę jak wszystkie funkcje i tam jak wejdziesz jest zarządzanie użytkownikami. Jest tam wpisany użytkownik główny (czyli niby Ty) i inni jeżeli takowych zrobiłeś. Edytowane 11 Marca 2021 przez vvalery
vvalery Opublikowano 21 Marca 2021 Opublikowano 21 Marca 2021 Audi przedłużyło mi licencję o conajmniej dwa lata. Może to w rekompensacie za te Google. W tamtym roku miałem na rok. ?
domario Opublikowano 21 Marca 2021 Opublikowano 21 Marca 2021 4 godziny temu, vvalery napisał: Audi przedłużyło mi licencję o conajmniej dwa lata. Może to w rekompensacie za te Google. W tamtym roku miałem na rok. ? Jak tego dokonałeś ?dzwoniłeś do my audi ?
vvalery Opublikowano 22 Marca 2021 Opublikowano 22 Marca 2021 14 godzin temu, domario napisał: Jak tego dokonałeś ?dzwoniłeś do my audi ? Miałem szczęście, bo moje licencje kończą się w grudniu i wtedy dzwoniłem załapując się na darmową aktualizację. Nie sprawdzałem ich długości bo byłem pewien, że tak jak ostatnio są na rok. Jakie było moje zdziwienie w tamtym tygodniu widząc dwa lata i więcej.
krzysiexx04 Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Pierwotny problem udało mi się pokonać, ale błąd wynikał z mojego błedu - nie logowałem się jako użytkownik główny. Po zalogowaniu się niestety w dalszym ciągu występuje problem, który już napotkałem. Po powiązaniu auta z użytkownikiem głównym (czyt. zalogowaniu się w samochodzie) w aplikacji na tel i tak samo w aplikacji web mam taki oto komunikat jak w załącznikach. Oczywiście system kieruje mnie do wykonania kroków, które już wykonałem, screen załączony - miał ktoś podobne doświadczenie?
groclin Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Jak przedłużyć audi Connect w serwisie powiedzieli ze teraz już trzeba za to płacić i to sporo ?
groclin Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Opublikowano 23 Kwietnia 2021 I co z widokiem Google w serwisie mówili mi ze jeszcze nie ma tej opcji dla a4 b9 info z kwietnia. Czy to trzeba gdzieś poza serwisem zrobic
Muskel1 Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Opublikowano 23 Kwietnia 2021 14 minut temu, groclin napisał: Jak przedłużyć audi Connect w serwisie powiedzieli ze teraz już trzeba za to płacić i to sporo ? Uzupełnij proszę profil bo nie wiadomo o jakim aucie mowa.
Muskel1 Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Opublikowano 23 Kwietnia 2021 2 godziny temu, groclin napisał: I co z widokiem Google w serwisie mówili mi ze jeszcze nie ma tej opcji dla a4 b9 info z kwietnia. Czy to trzeba gdzieś poza serwisem zrobic Jaką masz nawigację? z metalowymi bocznymi przyciskami?
Muskel1 Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Opublikowano 23 Kwietnia 2021 (edytowane) Czyli masz auto z 2016r z dużą nawigacją. W takim razie nie ma i najprawdopodobniej nie będzię ze strony Audi oficjalnie możliwości uruchomienia Google Earth. Pisałem już kilka postów wcześniej, że Audi wyłączyło z dniem 31.12.2020 Google Earth dla aut poniżej 2018 rocznika. Dla aut nowszych przestawili mapy na widok satelitarny. Auta od rocznika modelowego 2018 mogą otrzymać update jednostki MMI by móc korzystać z widoku satelitarnego. Starsze już nie. Od niedawna nie wiadomo jakim cudem Google Earth w starszych jednostkach zaczęło działać ponownie, w tym celu należy przekodować w MMI na tzw. Remote HMI_off. Minusem tego jest to, że jeżeli miałeś wykupione lizencje na Audi Connect (np. pogoda, szukanie parkingu itp), przestają one w trybie Remote HMI_off działać. Nie wiadomo równierz jak długo GE będzie działał w tym trybie, gdyż oficjalnie GE zakończyło kontrakt z Audi dlatego to wyłączyli i przeszli na widok satelitarny (mapy Here). Edytowane 23 Kwietnia 2021 przez Muskel1
groclin Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Ok dziękuje wiec już wszystko wiem
Muskel1 Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Jeżeli masz VCDS sam możesz to uruchomić.
groclin Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Audi Connect skończyło sie w marcu i teraz sobie życzą za to 150 euro, Google nie działa a aktualizacja mapy kosztuje majątek ? przewaga dzięki technice ?
Muskel1 Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Są 2 możliwości: -za pomocą triku Remore HMI_off można ponownie uruchomić GE i cieszyć się dopuki działa (nie wiadomo jak długo) -wgrać specjalny Firmware z patchem do MMI pozwalający na czytanie mapek VW lub Skody, które są darmowe.
Deniro Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Obecnie jest prowadzony maintenance na serwerach Google dlatego usługa działa ponownie , niema się co łudzić iż tak pozostanie dlatego warto cieszyć oko puki jest - po maintenance na serwerach sytuacja wróci do momentu po 31.12.2020
Muskel1 Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Opublikowano 24 Kwietnia 2021 (edytowane) Dlatego właśnie pisałem, puki działa Jak wygaśnie przestawię Remote HMI Moje main unit ma wgrany pacht i mogę darmowe mapki z VW w nim czytać więc GE jest dla mnie tylko bajerem, który może zniknąć. Do 2030r. mapki VW są darmowe jeżeli masz pierwszą licencję. Wszystkie następne możesz darmowo z ich strony pobierać Edytowane 24 Kwietnia 2021 przez Muskel1
domario Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Opublikowano 29 Kwietnia 2021 W dniu 23.04.2021 o 21:00, Muskel1 napisał: Są 2 możliwości: -za pomocą triku Remore HMI_off można ponownie uruchomić GE i cieszyć się dopuki działa (nie wiadomo jak długo) -wgrać specjalny Firmware z patchem do MMI pozwalający na czytanie mapek VW lub Skody, które są darmowe. Zrobiłeś jakieś kodowanie VCDS ?
Muskel1 Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Opublikowano 29 Kwietnia 2021 (edytowane) Remote HMI_off zakodowałem za pomocą VCDS, przeczytaj kilka postów wstecz. Opisałem co i iak. Edytowane 29 Kwietnia 2021 przez Muskel1
Rekomendowane odpowiedzi