Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Montaż czujników cofania - pytania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym w swoim audi zamontowac czujniki cofania bo nie mam. Tylko nie wiem co bym musiał skompletować/sprawdzić. Jak kupie czujniki cofania i wiązke kabli ori to co wiecej mi bedzie brakowało? Jakis sterownik, głośniczek? Nie mam pojecia jak to sie podlacza.

Opublikowano

Zależy o jakim zestawie myślisz. Na allegro zestawy kompletne (nie ori) są od 80 zł. Tam jest wszystko: centralka, czujniki,wyświetlacz z głośnikiem, nawet wiertło dają. Tylko czy o taki chodzi?

Opublikowano (edytowane)

W zależności czy chcesz mieć na sam tył czy i na przód kupujesz:

- w odpowiedniej wersji sterownik

- wiązkę z czujnikami lub wiązki (przód - tył )

- zderzak lub zderzaki z otworami na czujniki

- głośniczek lub głośniczki

- wiązka ze sterownika do wyłącznika i głośniczka z przodu jeśli masz zamiar robić i przód

- jeśli ma być też przód to łącznik od wiązki do kabiny (wiązka odpowiednio) wyprofilowana - kupowałem w ASO

- jeśli ma być przód to dorobienie wiązki od przednich czujników do sterownika który znajduje się z tyłu samochodu w okolicach błotnika lub zderzaka w sedanie

Nie ma się co rozpisywać bo w dziale warsztat jest odpowiedni temat wystarczy że poszukasz a znajdziesz tam odpowiedzi na wszystkie kolejne pytania

Edytowane przez Robero321
Opublikowano

Chce robic tylko tym ori. Zderzak chyba zostaje mój tam powinny byc miejsca gdzie wiercić otwory? Ten sterownik i glosnik to gdzie sie montuje? Trzeba cos potem w kompie podpinać?

Opublikowano

Dział WARSZAT wszystko masz już opisane po co to dublować

Opublikowano

I jak zamontowane? Jak nie kiedy masz zamiar? Po montażu daj znać mam małe pytanko :naughty:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...