Wegor Opublikowano 22 Lutego 2015 Opublikowano 22 Lutego 2015 Siemanko Gdy wkręcę audi na biegu jałowym na wysokie obroty tak ok 4tyś gdy już powróci do poziomu ok 1tyś to cały silnik się telepie i do tego jest to odczuwalne w kabinie. Panowie co to może być pomocy . Jeszcze do tego mechanik powiedział że strasznie słaby jest motor i wkręca się na obroty z opóźnieniem, stwierdził że to mogą być wtryski A może winien jest kolektor ssący i egr na bank jest zawalony sadzą i nie dostaje odpowiedniej dawki powietrza dlatego jest słaby, no ale drgawki to raczej nie kolektor jest winowajcą
KrzysiekA4 Opublikowano 24 Lutego 2015 Opublikowano 24 Lutego 2015 Jakie ma błędy na Vagu? Samo czyszczenie dolot możesz sam zrobić za parę groszy. Obiaw telepotania wpisz w Google tematów jest od groma bez konkretnego błędu z kompa szukania jest co nie miara np.poduszka pod silnikiem,dwumasa poczytaj trochę lub zloguj auto to będzie coś więcej wiadomo
Wegor Opublikowano 24 Lutego 2015 Autor Opublikowano 24 Lutego 2015 Z vagiem to jest problem u mnie bo jeszcze nie zakupiłem Bylem u mechanika który wpinał komputer i wyskoczył jakiś błąd z blokadą silnika bynajmniej tak mi to sprecyzował sprawdzali też kompem wtryski i przy 2 tyś obrotów na biegu jałowym obroty falują . Czyszczenie kolektora wykonałem sam zakupiłem preparat do tego przeznaczony ale wydaje mi się że spaliny mają inna woń taką kwaskowatość w zapachu i do tego gdy wykonywałem ten zabieg to kopcił na niebiesko. Do tego słyszę cykanie z lewej strony silnika od strony wtrysku sterującego te cykanie to słychać w zależności jak ucha nastawisz Miałem też kilka razy gdy gasiłem silnik to też zadrżał motor ale to się nie dzieje za każdym gaszeniem Tylko gdy zgaszę silnik od razu po jeździe to zatelepie, gdy stanę i chwilę auto jeszcze pochodzi to przy gaszeniu nic nie zadrży Coś wyczytałem że klapa gaszenia może się zawieszać
KrzysiekA4 Opublikowano 25 Lutego 2015 Opublikowano 25 Lutego 2015 Kup Vaga i go zloguj bo inaczej skończy się na pompę lub jeszcze na czymś innym.Uwierz mi że idąc do mechanika z pewnym błędem i co trzeba zrobić nagle zaczyna drapać się po głowieNajlepiej samemu zlogował auto i w razie wu samemu(za naszą pomocą)działać a powód jest prosty każdy z nich wie że z tego motoru zarobi kasę bo fama jest taka a nie inna do tego prawda leży gdzie indziej heh
Wegor Opublikowano 25 Lutego 2015 Autor Opublikowano 25 Lutego 2015 Właśnie byłem u 2 mechanika i on stwierdził że to nie wtrysk jutro mam podstawić i będzie jakiś chłopak z vagiem który się podepnie do auta
Rekomendowane odpowiedzi