Opublikowano 25 Lutego 201511 l Witam, od ponad dwóch lat mam tv samsung smart tv UE40ES6340 i nigdy nie było problemu z netem, a od wczoraj tv "pluje komunikatem" - "Połączono z siecią, ale nie z Internetem". Ma ktoś może podobny problem?? Neta mam z TP (livebox), nie zmianiałem nic w jego ustawieniach, tak samo jak nic nie zmieniałem w ustawieniach TV. Wczoraj od kąd występują problemy próbowałem już chyba wszystkiego, tzn.: tv połączony przez kabel/ przez wifi. adresy ip/dns/brama itp. pobierane automatycznie/wpisywane ręcznie i dalej nic. W routerze przydzielałem ip po adresie mac TV, a także automatycznie - zero poprawy. Ma ktoś jakiś pomysł?? oha. router jak i tv przywracane do ustawień fabrycznych - również bez rezultatu.
Opublikowano 25 Lutego 201511 l U mnie to samo od niedzieli, mam tv samsung ue40eh5300 z siecia sie laczy ale brak dostepu do internetu, wszystkie urzadzenia dzialaja procz tv :/ Edytowane 25 Lutego 201511 l przez szafa
Opublikowano 25 Lutego 201511 l Autor może ktoś to jeszcze potwierdzić?? choć kolega szafa mnie już trochę uspokoił
Opublikowano 25 Lutego 201511 l Autor orange nie ma chyba nic do tego, bo w domu mam 4 kompy i na wszystkich net śmiga, zarówno przez wifi jak i na kablu którym podłączony jest tv. czyli samsung coś kombinuje
Opublikowano 25 Lutego 201511 l Autor tv zaktualizowałem z usb 15 min temu i nic to nie dało, ale firmware na stronie samsunga do mojego tv była z 27.11.2014 a po tej dacie net miałem czyli aktualizacja nic nie wnosi
Opublikowano 25 Lutego 201511 l Panowie sprawdziłem na moich S 8000 jest to samo brak netu. Widocznie coś namieszał Samsung
Opublikowano 25 Lutego 201511 l u mnie to samo. wszystko już probowalem. co oni kombinują. cholery można dostać normalnie. szukam co się dzieje od rana a tu się okazuje ze nie tylko u mnie czyli jakas gruba afera.....
Opublikowano 25 Lutego 201511 l Awarie spowodowała aktualizacja pobrana około miesiąca temu. Brak netu z tego co wyczytałem jest od wczoraj a technicy pracują nad naprawieniem tego bla bla bla...
Opublikowano 25 Lutego 201511 l Działa tylko w tych z ostatniego wypustu w starszych choćby były najwyższymi modelami z najwyższej półki już nie i to też nie ma do końca reguły.
Opublikowano 25 Lutego 201511 l Autor przed chwila sprawdzilem i u mnie dziala smart w samsungu a jaki masz model tv??
Opublikowano 25 Lutego 201511 l koledzy jest globalna awaria telewizorów Samsunga Więcej informacji w linku poniżej: http://niebezpiecznik.pl/post/globalna-awaria-telewizorow-samsunga/
Opublikowano 26 Lutego 201511 l u mnie zaczelo dzialac. przed chwila sprawdziłem i sciaga aktualke ale nie wiem czy to jakas nowość bo być może przez to ze zresetowałem smarta myslac ze to cos da ;)jest super bo przez Samsunga wszystkie ustawienia szlak trafil