Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przednie błotniki przed lift a polift

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Muszę wymienić błotniki z przodu a z racji iż mam już założone lampy zespolone nie chciałbym znowu ciąć nowych błotniczków (szkoda mi ocynku bigwink.gif ) wiec zastanawiam się jakie są różnice miedzy tymi przed a po lifcie ? Czy poza listwami różnią się czymś bo po fotkach ciężko ocenic a może już ktoś próbował takiego zabiegu (szukajaką nic nie udało mi sie znaleźć wiec podejrzewam że może być ciężko). Jeśli nie to czy da się w jakiś "cywilizowany" sposób założyć stare listwy na nowy błotnik i na samochód bez większych przeróbek czy nie będą pasowały do "bryły" reszty samochodu ?

Opublikowano

kierunki inne i listwy. z tym że przetłoczenie pod listwami niczym się nie różni więc śmiało można przykleić wąską listwę. dowiedziałem się o tym jak parę dni wcześniej musiałem kupić przeliftowy błotnik i go ciąć pod lampę bo myślałem że się różnią znacznie przetłoczeniem :kwasny:

Opublikowano
  • Autor

czyli nie bedzie jakos odstawac przy drzwiach przednich ??

Opublikowano

Raczej nie. Ale kutasa se nie dam uciac za to stwierdzenie :)

no i jak nie masz listew na dole przy drzwiach to w polifcie na bank bedzie dziura pod listwe i trza zaspawac.

Opublikowano
  • Autor

dobra raczej bd pakowac polifty to napisze co i jak z tym wyszło :) i tak beda malowane takze dziurke sie usunie w odpowiedni sposob :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

I jak pasują ? Sam chcę kupić polifcie do przedliftu.

Opublikowano

Do tego wymiana ślizgów albo zderzaka. Jak wymiana ślizgów, to trzeba wiercić w błotniku bo rozstaw śrub w przedlifcie i polifcie jest inny.

Opublikowano

Ja mam auto przedlifcie, po małym dzwonie zbieram gratki,

mam światła, zderzak i ślizgi poliftowe, czy podejdą ładnie błotniki ? Wiem, że jest listwa boczna do przełożenia, ale reszta ok ? długość, wypukłość (do drzwi) ta sama ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

wszystko pasuje p&p

Opublikowano

Prawie p&p, u mnie były inne mocowania, napiszę osobny post co i jak bo robiłem foty.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

A czy wszystkie błotniki przednie z B5 przedliftowych są takie same,identyczne.Czy jest różnica między np.z wersji quattro do ośki albo między 1.8t a 1.6?

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Te same jedyne które są inne to te z rs4

Opublikowano

Te same jedyne które są inne to te z rs4

Dzięki za info.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

A powiedzcie, te listwy środkowe w lifcie ciężko jest zdjąć? Gdybym chciał do przedlifta założyć błotniki poliftowe i przełożyć te listwy ale bez lakierowania to da radę?