BEpower07 Opublikowano 3 Marca 2015 Opublikowano 3 Marca 2015 Problem tkwi w tylnej szybie, grzeje tylko część szyby i brak tylnego spryskiwacza, przód działa. Jakie mogą być tego przyczyny?.
jacek70 Opublikowano 3 Marca 2015 Opublikowano 3 Marca 2015 Ogrzewanie tylnej szyby jest elektryczne . W szybę są wtopione grzałki ( widoczne paski) . Jeśli któryś zostanie przerwany to nie grzeje. Można taką przerwę naprawić stosując klej przewodzący. (dawno temu tak robiłem i pomogło)
BEpower07 Opublikowano 3 Marca 2015 Autor Opublikowano 3 Marca 2015 Jutro zobaczę być może jest któryś przerwany. Dzięki za odpowiedź.
matich Opublikowano 3 Marca 2015 Opublikowano 3 Marca 2015 preparat do naprawy albo taki marker kupisz w sklepach motoryzacyjnych, a co do spryskiwacza to jeżeli silnik pracuje i nie ma wycieku płynu z prawej strony bagażnika pod klapką a nad pompą centralnego to trzeba czyścić dyszę, ja robiłem to sprężarką z wyczuciem dmuchając w dyszę od środka bagażnika po zdjęciu tapicerki
jacek70 Opublikowano 3 Marca 2015 Opublikowano 3 Marca 2015 Mogło się zdążyć że jak dysza się zatkała i włączyłem sprysk to ciśnienie zajęło wężyk na łączeniu. Jeśli pompkę słychać to pewnie płyn leje się pod dywan.
BEpower07 Opublikowano 6 Marca 2015 Autor Opublikowano 6 Marca 2015 Gdzie jest te łączenie? Wszystkie paski na szybie są dobre nic nie urwane. To co może być przyczyną ? Nie grzeje można powiedzieć środek.
jacek70 Opublikowano 6 Marca 2015 Opublikowano 6 Marca 2015 Najlepiej się sprawdza na zapakowanej szybie. Pozornie cała nitka a nie grzeje. Ja chuchałem na nitkę kawałek po kawałku i tam gdzie była przerwa na nice grzało na długości 1mm może nawet mniej. Następnie w to miejsce dawałem klej i już grzało na stałe. Wiem brzmi to trochę dziwnie , ale działało.
BEpower07 Opublikowano 8 Marca 2015 Autor Opublikowano 8 Marca 2015 Jeszcze raz sprawdzę na spokojnie to dam znać Jaki klej dawałes? Po głębszej analizie dostrzegłem że niektóre paski są przepalone, na dniach będę to robić. Dzięki za zainteresowanie.
matich Opublikowano 14 Marca 2015 Opublikowano 14 Marca 2015 co do wężyka to ja znalazłem połaczenia za kostkami w lewym słupku - tam kiedyś miałem rozpięte, dalej nad pompką centralnego w bagażniku i w klapie
BEpower07 Opublikowano 14 Marca 2015 Autor Opublikowano 14 Marca 2015 Spryskiwacz działa lecz jakby było słabe ciśnienie, gdzie szukać przyczyny?
Rekomendowane odpowiedzi