Kowal11 Opublikowano 6 Marca 2015 Opublikowano 6 Marca 2015 (edytowane) Witam posiadam audiczkę z 95r. z silnikiem 1.9 TDI 1Z i kupiłem okazyjnie wskaźnik temperatury oleju razem z czujnikiem z Audi 80. Czytałem że ten czujnik można wkręcić w podstawę filtra oleju. Dzisiaj po oględzinach nie widziałem tam żadnej zaślepki na imbus gdzie można wkręcić ten czujnik, ale widoczność była tam mocno ograniczona więc do końca nie wiem czy ja posiadam wejście na ten czujnik czy nie. I tutaj zwracam się z prośbą do Was, czy mój model posiada wgl miejsce na ten czujnik tą wkręcaną zaślepkę na imbus? Z tego co widziałem na allegro to wszystkie raczej mają takie miejsce, ale czy były wersję bez miejsca na ten czujnik? Jeżeli ktoś coś wie i się orientuję był bym wdzięczny za pomoc. Edytowane 6 Marca 2015 przez Kowal11
Bartollo Opublikowano 7 Marca 2015 Opublikowano 7 Marca 2015 (edytowane) Miejsce na czujnik jest lecz fizycznie nie styka się z nim, Aby idealnie pokazywał temp oleju trzeba wywiercić otwór w podstawie filtra. Edit : Foto pożyczone od kolegi Tomekktm1 http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/08/24/617236e32db8fc04af166303d95e4c12.jpg Edytowane 7 Marca 2015 przez Bartollo
Kowal11 Opublikowano 7 Marca 2015 Autor Opublikowano 7 Marca 2015 O ile może przekłamywać temp bez tej dziurki? Duża różnica raczej nie będzie. Wgl dzięki za info w tyg będę działał
Bartollo Opublikowano 7 Marca 2015 Opublikowano 7 Marca 2015 U mnie pokazuje średnio w granicach 80-90*C a u osób które mają czujnik wkręcony i wywiercony otwór aby stykał się z olejem mają temp 90-100*C
Kowal11 Opublikowano 8 Marca 2015 Autor Opublikowano 8 Marca 2015 Ok więc nie ma sensu za dużo się bawić będę brał poprawkę na pomiar po prostu. A jaka max temp bezpieczna dla silnika? Tzn kiedy mam zdjąć but z pedała.
Bartollo Opublikowano 8 Marca 2015 Opublikowano 8 Marca 2015 Zalezy od oleju (lepkość) z tego co czytałem to najlepiej nie wychodzić poza 120*C Wysłane przy użyciu telefonu stacjonarnego.
Rekomendowane odpowiedzi