Dżony W. Opublikowano 7 Marca 2015 Opublikowano 7 Marca 2015 Witam Aktywowałem dzisiaj Audi Drive Select -działa na MMi mam tryb indywidual i możliwość regulacji silnika i ukł kierowniczego. Niestety pojawiły się "skutki uboczne" Znikło podświetlenie klawiszy MMI przy jeździe na włączonych światłach ,diody w klawiszach MMI też świecą słabiej .Podświetlenie zegarów po zmroku działa tylko w pozycji auto ,po przekręceniu włącznikiem na włączenie św.mijania ,podświetlenie tarcz gaśnie ,wskazówki zostają. Nie działa potencjometr regulacji oświetlenia zegarów.Funkcja coming home zaczęła działać nawet w dzień.Czy przy włączaniu ADS mogło coś "w pobliżu" zostać przestawione?
adel-max Opublikowano 7 Marca 2015 Opublikowano 7 Marca 2015 Witam Aktywowałem dzisiaj Audi Drive Select -działa na MMi mam tryb indywidual i możliwość regulacji silnika i ukł kierowniczego. Niestety pojawiły się "skutki uboczne" Znikło podświetlenie klawiszy MMI przy jeździe na włączonych światłach ,diody w klawiszach MMI też świecą słabiej .Podświetlenie zegarów po zmroku działa tylko w pozycji auto ,po przekręceniu włącznikiem na włączenie św.mijania ,podświetlenie tarcz gaśnie ,wskazówki zostają. Nie działa potencjometr regulacji oświetlenia zegarów.Funkcja coming home zaczęła działać nawet w dzień.Czy przy włączaniu ADS mogło coś "w pobliżu" zostać przestawione? jakie sa błędy
Dżony W. Opublikowano 9 Marca 2015 Autor Opublikowano 9 Marca 2015 No niestety zauważyłem to po jakimś czasie po wyjeździe z warsztatu (było dzisiaj słonecznie ) ,tak że odczytam dopiero w poniedziałek Zero błędów na VCDS. Wróciłem do poprzedniego kodowania ,a problem został. Mile widziane jakieś sugestie.
Dżony W. Opublikowano 10 Marca 2015 Autor Opublikowano 10 Marca 2015 Jutro będę mógł wysłać. Dzisiaj byłem w warsztacie który robił adaptacje cofnęliśmy kodowanie ,ADS oczywiście się deaktywowało ,a problem z oświetleniem pozostał. Błędów nie wywala. Wielkie dzięki za gotowość do pomocy Witam Niestety jeszcze nie opanowałem wklejania to kodowanie kopiuje nie wiem czy to wystarczy 260050914034AF000001000300001D0D001E270806010101000000 o
wrclaguna Opublikowano 10 Marca 2015 Opublikowano 10 Marca 2015 Tu masz podpowiedzi kodowan : ADS masz nie zakodowany teraz
Dżony W. Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Przekodowałem i niestety nic z podświetleniem się nie zmieniło. Brak regulacji podświetlenia zegarów Brak podświetlenia zegarów w pozycji postój i światła, w auto jest Brak podświetlenia klawiszy MMI Ekran przyciemniony Ręce opadają Walcząc z problemem podswietlenia udało mi sie dzisiaj dojść do nastepujacej sytuacji Do modułu 5F wygenerowałem security acsess ,w moim przypadku to 01293 po wpisaniu. w adaptacjach w bloku 49,50,52 zmieniałem wartości tak aby odpowiednio rozjaśnić diody w klawiszach ,same klawisze i ekran mmi. po daniu testu i save wartości zapisały sie ,jednak po wyjściu z kontrolera 5F wszystko wracało don stanu pierwotnego.Czy może trzeba jeszcze cos uruchomić ,zmienić? Będę wdzięczny z wszelkie porady.
globi1976 Opublikowano 10 Maja 2015 Opublikowano 10 Maja 2015 Witam! Czy mógłby ktoś wrzucić prawidłowe kodowanie podświetlenia zegarów i wskazówek oraz jak je wykonać? Kolega przy kodowaniu "testu zegarów" sprawił iż wskazówki nie świecą przy ustawieniu świateł na 0. Znalazłem w sieci takie kodowania dla a6 ale nie wiem czy są one takie same dla a4. Będę wdzięczny za poradę.
andynl Opublikowano 10 Maja 2015 Opublikowano 10 Maja 2015 sprawił iż wskazówki nie świecą przy ustawieniu świateł na 0. Na tyle co się orientuję to tak ma właśnie być, jeżeli włącznik jest na 0 wskazówki są nie podświetlone
globi1976 Opublikowano 10 Maja 2015 Opublikowano 10 Maja 2015 sprawił iż wskazówki nie świecą przy ustawieniu świateł na 0. Na tyle co się orientuję to tak ma właśnie być, jeżeli włącznik jest na 0 wskazówki są nie podświetlone Na 100% przedtem na 0 same wskazówki się świeciły i wg. mnie takie są ustawienia fabryczne.
8BitFan Opublikowano 31 Marca 2020 Opublikowano 31 Marca 2020 Czy problem Dżonego został może rozwiązany ? Z góry dziękuje
mat4455 Opublikowano 20 Października 2022 Opublikowano 20 Października 2022 Witam !!! Mam identyczny problem , dał Ktoś radę go rozwiązać ? Będę wdzięczny bo ręce opadają . Pozdrawiam
Muskel1 Opublikowano 20 Października 2022 Opublikowano 20 Października 2022 Godzinę temu, mat4455 napisał: Witam !!! Mam identyczny problem , dał Ktoś radę go rozwiązać ? Będę wdzięczny bo ręce opadają . Pozdrawiam Przywróć kodowania które pozmieniałeś.
mat4455 Opublikowano 20 Października 2022 Opublikowano 20 Października 2022 38 minut temu, Muskel1 napisał: Przywróć kodowania które pozmieniałeś. Pomożesz ? Robiłem wszystko te co są wyżej dawałem nadal nie swieci panel , dam tel 513612189
Muskel1 Opublikowano 20 Października 2022 Opublikowano 20 Października 2022 Czym zmieniałeś kodowania?
mat4455 Opublikowano 21 Października 2022 Opublikowano 21 Października 2022 8 godzin temu, Muskel1 napisał: Czym zmieniałeś kodowania? Tak z kolega który ma vcds i teraz nie umiemy wrócić by panel zaczął świecić
Muskel1 Opublikowano 21 Października 2022 Opublikowano 21 Października 2022 (edytowane) Masz zapisany autoscan zrobiony przed zmianą kodowań? Grzebaliście tylko w kodowaniach czy w adaptacjach też? Zmienialiście coś w zielonym menu w MMI? Edytowane 21 Października 2022 przez Muskel1
mat4455 Opublikowano 21 Października 2022 Opublikowano 21 Października 2022 40 minut temu, Muskel1 napisał: Masz zapisany autoscan zrobiony przed zmianą kodowań? Grzebaliście tylko w kodowaniach czy w adaptacjach też? Zmienialiście coś w zielonym menu w MMI? Tez w zielonym , było zmieniane, żadnego scan nie mamy właśnie . Odezwij się na tel jak możesz będę wdzięczny bardzo
Muskel1 Opublikowano 21 Października 2022 Opublikowano 21 Października 2022 W takim razie czeka Cię wycieczka do ASO i podpięcie auta online i wykonanie porównania oraz przywrócenie stanu fabrycznego.
mat4455 Opublikowano 21 Października 2022 Opublikowano 21 Października 2022 9 minut temu, Muskel1 napisał: W takim razie czeka Cię wycieczka do ASO i podpięcie auta online i wykonanie porównania oraz przywrócenie stanu fabrycznego. Potrzebuje ogarniętej osoby która szczyta swoje kodowania
Rekomendowane odpowiedzi