Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Sprzedali opony o różnych oznaczeniach i roczniku.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam pytanie odnośnie opon, może ktoś z was miał taki przypadek.

W sobotę zakupiłem nowe opony letnie Hankook Ventus Prime 2, w rozmiarze 215/55/R16 93V. Wszystko pięknie ładnie. Po przejechaniu około 50 km zauważyłem, że jedna opona ma jakby inny odcień, jest jaśniejsza. przy oględzinach okazało się, że 3 opony są wyprodukowane w 4 tyg. 2015 roku a 1 w 8 tyg. 2014 roku. Przy zakupie pytałem się o rocznik, powiedziano mi, że opony są z 2015 roku. Do tego mają inne oznaczenia producenta, 3 są produkcji Węgierskiej a 1 Koreańskiej. Czy mogę liczyć na wymianę tej oto jednej opony na oponę z oznaczeniami i rocznikiem pozostałych ?

Opublikowano

Powinni wymienić

Opublikowano

Chyba powinieneś zapytać sprzedawcy a nie ludzi z forum. Wątpię, że Ci to wymienią jeśli opona jest bez wad.

Opublikowano

Nie wiem w jaki sposób kupowałeś ale po zakupie trzeba było od razu sprawdzić co się kupiło.

Teraz to popij wodą.

Nie licz że ci ktoś wymieni.

Szczególnie że je założyłeś i przejechałeś się na nich,

Opublikowano

Takie rzeczy sprawdza się przed "jazdą testową"

Opublikowano
  • Autor

Kupowałem w normalny sposób ... sprawdzałem ale jedną oponę z jakiego jest rocznika. Nie sądziłem, że wcisną mi taki bubel, tym bardziej, że kupowałem już u tego sprzedawcy nie jeden komplet i nie miałem żadnych problemów. Musieli mieć jakiś komplet albo kilka, które zastały się na magazynie, a teraz pchają komuś taką oponę i w szybki sposób pozbywają się starych zapasów. Pojadę do tego sprzedawcy i zobaczę co powiedzą. Mam nadzieję, że z miejsca wymienią, jeśli nie jest jeszcze Miejski Rzecznik Praw Konsumentów, w końcu jakaś umowa słowna była zawarta. W każdym razie, uważajcie przy kupnie nowych oponek, żeby później nie było jakiś niedogodności.

Edytowane przez bombel575

Opublikowano

Witam.

Jesli opona nie ma wad ukrytych to raczej nic nie ugrasz - wszystko zależy od sklepu jak do tego podejdzie. Z reguły opony do 3 lat od daty produkcji uznaje się za nowe i jako takie są sprzedawane. Ale daj znać jak się temat zakończył.

Pozdrawiam.

Opublikowano
  • Autor

Witam.

Byłem dzisiaj w serwisie, w którym kupiłem opony, powiedziałem jaka jest sprawa i wymienili mi ją bezproblemowo. Na początku powiedziano mi, że tak opona jest inna rocznikowo lecz to samo, ale gdy pokazałem Panu kod produkcyjny stwierdził, że opona rzeczywiście jest z innej linii, więc może się różnić. Kierownik stwierdził, że mają mały bałagan na magazynie i opony pomieszały się, a pracownik nie zwrócił na to uwagi. Zostałem przeproszony, więc jak najbardziej jestem zadowolony z ich usług. Uważajcie przy kupnie nowych oponek, trzeba jednak na miejscu wszystko po swojemu sprawdzić.

Opublikowano

No to udało ci się.

I dobrze.

Opublikowano

kurcze, uwierz że masz fuksa

ciesz się że się zgodzili

gratulować