Justyna1908 Opublikowano 17 Marca 2015 Opublikowano 17 Marca 2015 Witam, od kliku dni mam następujący problem, samochód gaśnie mi gdy włączam klimatyzację. Gdy odpalam i klima jest wlączona to za chwilę gaśnie z piskiem. Bez klimatyzacji wszystko w porządku. Może mial ktos podobny problem czy zna temat to proszę o poradę.Pozdrawiam
xXPiotrekXx19 Opublikowano 17 Marca 2015 Opublikowano 17 Marca 2015 jeżeli bez klimy jest ok to stawiał bym na uszkodzony kompresor może to on robi jakieś duże obciążenie dla silnika i gaśnie
Seta-1.8t Opublikowano 1 Czerwca 2015 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Witajcie, temat został rozwiązany? Byłem dzisiaj u "znachora" od klimatyzacji na poprawę i serwis przed wjazdem do jego garażu było wszystko ok po całej procedurze gdy odpaliłem auto i włączyłem klimę raptem po 3sec jeden wielki zgrzyt, strzał czynnika z zaworu upustowego i samochód zgasł. Powiedzcie bo ja spodziewam się najgorszego, padła sprężarka? W sumie nie zapłaciłem gościowi i powiedziałem że naprawiam na jego koszt.
Justyna1908 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2015 Witam, jestem autorką postu i problemu. Tak problem został rozwiązany i to jest to czego się spodziewasz. Sprężarka została zatarta, podobno z powodu braku freonu. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi