poczekaj Opublikowano 11 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zrobiłem już 2000 km od wyprogramowania i zaślepienia EGR. Wszystko jest dobrze, samochód jeździ, błąd nie wyskakuje. Czy lepiej się zbiera z dołu, to trudno stwierdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beny2303 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 No u mnie zdecydowanie lepiej Jak spokojna jazda to brak mocy z dołu ( brak natychmiastowej reakcji ), ale bardziej agresywna i autko idzie jak należy Kolektory odpuściłem jak na razie. Dla mnie zmiana na plus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boban Opublikowano 31 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 No u mnie zdecydowanie lepiej Jak spokojna jazda to brak mocy z dołu ( brak natychmiastowej reakcji ), ale bardziej agresywna i autko idzie jak należy Kolektory odpuściłem jak na razie. Dla mnie zmiana na plus a dawaliście jedną zaślepkę "od góry", czy też drugą "od dołu" bo różne zestawy można zakupić ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beny2303 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Mi w 3.0 wystarczyła jedna zaraz przed EGR + zmiana mapy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poczekaj Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 A ja nie wiem. Oddałem do zakładu i tam mi zrobili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golek Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 (edytowane) W dniu 30.06.2015 o 17:25, beny2303 napisał: No u mnie zdecydowanie lepiej Jak spokojna jazda to brak mocy z dołu ( brak natychmiastowej reakcji ), ale bardziej agresywna i autko idzie jak należy Kolektory odpuściłem jak na razie. Dla mnie zmiana na plus Po usunięciu nie kopci więcej auto?? Edytowane 26 Kwietnia 2021 przez Golek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golek Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Po usunięciu EGR nie kopci wam auto? Jestem przed takim zabiegiem, dodam że dpf mam już usunięty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amano Opublikowano 3 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2022 Mam wprawdzie 2.7TDI, ale mam usunięte klapy wirowe, DPF i EGR i nic nie kopci dodatkowo CHIP. Zastanów się nad usuwaniem EGR. Ja usunąłem i chyba będę go włączał i czyścił chłodniczkę. Samochód się bardzo powoli nagrzewa przy temp. +5*C trzeba z 15km, żeby złapał 90*C. Termostat miałem niedawno wymieniany, chyba, że w tych silnikach jest coś jeszcze co dogrzewa silnik... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golek Opublikowano 20 Maja Udostępnij Opublikowano 20 Maja Są dwa termostaty, jeden główny i jeden przy chłodnicy egr . Mi jak padł prze egr to się auto nie dogrzewało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
holek1321 Opublikowano 8 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia W dniu 20.05.2015 o 09:13, djmesiu napisał(a): W moim przypadku czyszczenie pomagało na krótki czas, zwykle problem wracał po tygodniu. Odkąd zaślepiłem EGR nie to auto aż chce się nim jezdzic:) Cześć, a jak zaslepiles to trzeba coś w kompie wywalać czy coś? Czy tylko zaslepiasz i wszystko działa bez problemu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
holek1321 Opublikowano 8 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia W dniu 19.03.2015 o 13:21, impulse1 napisał(a): Ja u siebie zaślepiłem EGR, Turbina zdecydowanie szybciej wstaje a też z nim miałem problemy. teraz problem ustał 😉 Można wiedzieć jak to zrobić? Zaślepka wystarczy czy trzeba wyprogramowac jakoś EGR ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi