tulipan 1310 Opublikowano 22 Marca 2015 Opublikowano 22 Marca 2015 Witam,mam problem z układem wydechowym,objaw jest taki że plecionka wizualnie nie jest uszkodzona ale drga cała.Jak przycisne kijem ta plecionke to wydech przestaje drgac i wszystko jest ok.Teraz nie wiem czy to wina plecionki czy może gumy mam wywalone.
OLIVER Opublikowano 22 Marca 2015 Opublikowano 22 Marca 2015 Zbiegiem lat plecionka traci swoje właściwości (sztywnieje)i nie spełnia już tak dobrze tłumienia drgań .,...Noo chyba ze coś kombinowałeś przy wydechu i pozmieniałeś ustawienia rur do poprzednich ustawień to też moze mieć wpływ
tulipan 1310 Opublikowano 22 Marca 2015 Autor Opublikowano 22 Marca 2015 nic nie kombinowałem z wydechem,byłem u mechanika i on twierdzi że dwumasa do wymiany,ale przecież jak docisne kijem te złacze to przestaje wydawac dziwne dżwieki i nic nie wibruje,a wibracje sa takie że cały układ wydechowy wibruje i czuc w aucie te wibracje,ale jak dodam letko gazu to przestaje wibrować.a może gumy wydechu trzeba wymienić,
OLIVER Opublikowano 22 Marca 2015 Opublikowano 22 Marca 2015 (edytowane) Ja podobne odczucie miałem i wywaliłem kata na zamiennik wraz nową plecionką i spokój ... A gumy-wieszaki mam jeszcze ori nic nie wymieniałem ... Ps. następnym razem patrz na dział w którym piszesz bo powinno to być w dziale "układ wydechowy" Edytowane 22 Marca 2015 przez OLIVER
tulipan 1310 Opublikowano 23 Marca 2015 Autor Opublikowano 23 Marca 2015 (edytowane) problem wibracji w aucie zniknął,powodem były gumy trzymajace tłumik,wymieniłem cały komplet i mam banana na twarzy.Dobrze że nie wymieniałem dwumasy tak jak mechanik kazał. Edytowane 23 Marca 2015 przez tulipan 1310
Rekomendowane odpowiedzi