kempas Opublikowano 22 Marca 2015 Opublikowano 22 Marca 2015 Witajcie, mam dziury w swojej skórze, o takie: znalazłem w necie firmę, która pokazuje jak to naprawić wraz z produktami - lederzentrum.pl Pytanie: czy ktoś korzystał z tych produktów, jaki wyszedł efekt, bawić się czy oddać komuś?ogólnie to mam dryk manualny i myślę że sobie poradzę, ale proszę o radę. Może macie inne sposoby na dziury ?
cptolgierd Opublikowano 22 Marca 2015 Opublikowano 22 Marca 2015 Cały boczek jest do obszycia, ten kawałek gdzie masz dziury. Koszt około 100-200 zł u tapicera.
misiek95 Opublikowano 22 Marca 2015 Opublikowano 22 Marca 2015 "Dryk manualny" poświęć na rozebranie foteli tak żeby sie je dało ładnie poskładać po szyciu bo mi tapicer tak poskładał fotel kubełkowy że jeszcze 2 razy musialem go rozbierać żeby działało grzanie i żeby ogólnie jakoś wyglądał rozbierz oddaj do szycia i później poskładaj
cptolgierd Opublikowano 22 Marca 2015 Opublikowano 22 Marca 2015 Generalnie cały fotel w A4 B5 bardzo łatwo się demontuje. Odkręca się 2 śruby + ściąga taką sprężynkę pośrodku z przodu (pod regulacją przód-tył) i wysuwa fotel chyba do tyłu. Znajomemu handlarzowi tapicer obszywa fotele bez demontowania i ładnie to robi.
misiek95 Opublikowano 22 Marca 2015 Opublikowano 22 Marca 2015 A to dobre rozwiązanie bo te druty tak jak mowie ciezko poskładać jak ktos powyrywa
kempas Opublikowano 22 Marca 2015 Autor Opublikowano 22 Marca 2015 A samemu, ktoś próbował tych środków, wygląda to całkiem dobrze
Sobociak Quattro Opublikowano 25 Marca 2015 Opublikowano 25 Marca 2015 A samemu, ktoś próbował tych środków, wygląda to całkiem dobrze Witam. Niewiem jak z naprawianiem dziury ale z renowacją siedzeń to polecam produkty tej firmy. Lederzentrum.pl to naprawdę porządna firma, odnawiałem kiedyś całą skórzaną tapicerkę w kolorze białym i efekt wręcz idealny. Super wsparcie ze strony ludzi co tam pracują. Wysłałem kawałek skóry z auta i dobrali kolor jak oryginalny. Farbę nakładałem pistoletem natryskowym, trwałość i jakość naprawdę godna podziwu.
kempas Opublikowano 31 Marca 2015 Autor Opublikowano 31 Marca 2015 Ok, wydam trochę kasy, zrobię przy tym fotki, jak wyjdzie ok, napiszę poradnik Za naprawę fotela zawołali 450 zł, więc wolę ok 400 wydać na całe fotele i kanapę.
Houdini Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 A czy ktoś z kolegów zdejmował skórę z fotela w kubełkach w polifcie? Fotel mi skrzypi, nie działa pompowanie lędźwi i przy okazji mam małą dziurkę na siedzisku, więc myślałem żeby zdjąć obicie i wszystko na raz naprawić, tylko nie wiem czy podołam. Ktoś robił podobne cuda?
misiek95 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 A czy ktoś z kolegów zdejmował skórę z fotela w kubełkach w polifcie? Fotel mi skrzypi, nie działa pompowanie lędźwi i przy okazji mam małą dziurkę na siedzisku, więc myślałem żeby zdjąć obicie i wszystko na raz naprawić, tylko nie wiem czy podołam. Ktoś robił podobne cuda? no przecież pare postów wyżej o tym pisałem...
Houdini Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 A racja, wybacz. Źle coś przeczytałem i myślałem że mowa jest o demontażu z szyn :-)
Rekomendowane odpowiedzi