arkadius1822 Opublikowano 24 Marca 2015 Opublikowano 24 Marca 2015 Witam . Mam problem ze swoim silnikiem, nie dawno żona jechała samochodem i pękł jej krócieć od wody i jechała dosyć długo bo na zegarach nic nie wskazało . Teraz samochód w ogóle nie grzeje wali ciśnienie w układ i na wężach od powrotu płynu chłodnicy bo nagrzaniu w ogóle nie ma płynu, więc dałem samochód do naprawy podobnież głowica była szczelna lecz przedmuchnął na uszczelce splanowano ją,ale objawy po złożeniu są te same. Proszę o pomoc może ktoś miał taki przypadek.
Kazek 1.9 Opublikowano 24 Marca 2015 Opublikowano 24 Marca 2015 Odpowietrzony układ ? czujnik temp dobry ? Komp pokazuje jakieś błędy ?
arkadius1822 Opublikowano 24 Marca 2015 Autor Opublikowano 24 Marca 2015 Temp zawsze pokazywał 70 st. , dodam że jest nowy termostat i pompa wody też ok. Jak tą śrubę od odpowietrzania odkręcę lub poluznie to jest sama para brak płynu. brak błędów
Kazek 1.9 Opublikowano 24 Marca 2015 Opublikowano 24 Marca 2015 VAG kolego VAG ... masz zapowietrzony układ albo zapchany sprawdz wszystko po koleji może gdzieś jest przegięty wąż coś jest eweidentnie źle złożone albo niewiem ja jak tak miałem to pamiętam że raz odpowietrzałem plus dodatkowo na otwartym korku dałem mu po gazie chwile pochodził i gites .. płyn ci nie spiernicza już ciągle w normie nie gotuje się ?
arkadius1822 Opublikowano 25 Marca 2015 Autor Opublikowano 25 Marca 2015 Wszystko sprawdzałem wąż nie jest żaden zagięty, nagrzewnica i chłodnica tez ok. Ale nadal się gotuje i jest straszne ciśnienie jeśli nie będę miał poluźnionego korka to ciśnienie może mi wysadzić któryś wąż. A na vagu tylko są błędy na temat wysokiej temp. Moim zdaniem to najprędzej pęknieta tuleja lub blok.
Kazek 1.9 Opublikowano 25 Marca 2015 Opublikowano 25 Marca 2015 No się ci posrało nieźle współczuję ..
Rekomendowane odpowiedzi