Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zalewa lewą stronę auta? O_O

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Ostatnio po deszczu zauważyłem, że mam mokrą podłogę po mojej stronie z przodu i z tyłu tzn po stronie kierowcy. Prawa strona zupełnie sucha. Skąd może się tam brać woda? Jakieś pomysły gdzie szukać nieszczelności? Mile widziane wszelkie sugestie :(

Opublikowano

jeśli masz szyberdach, może pozapychane kanały są.

Opublikowano
  • Autor

Nie mam szyberdachu. Pod kierownicą z lewej strony jest otwór gdzie ktoś przekładał kable pod nagłośnienie od akumulatora ale to już dawno temu silikonem zakleiłem żeby tam nic nie ciekło...

Opublikowano

hm :mysli: może rynienka pod aku ?

Opublikowano
  • Autor

Jutro sprawdzę może akurat... jak się wkurzę to całość rozkopie wnętrza :facepalm:

Opublikowano

kolego miałem to samo w poprzednim a4 pod komputerem jest jeden otwór spustowy od wody trzeba podnieś kompa do góry i to wyczyscić a drugi jest pod aku,jeszcze moze być przyczyna węzyka do tylniej szyby do spryskiwacza ale niewiem czy często go uzywasz.tyle jak co to pisz

Opublikowano

Linka od otwierania maski i przez komputer Ci się leje. Otworzyć, wyczyścić, wysuszyć dokladnie i zakleić klejem do szyb (klejem silikonowym średnio bo zawiera ocet, który powoduje korozję). Nastepnie wyciągnąc cały dywan i wysuszyć - woda wnika w gąbkę. Roboty na dzień :)

W podszybiu są 3 otwory, które należy przeczyścić/przetkać - pod akumulatorem, pod servo (między dwoma weżykami) i pod komputerem chyba. Cały syf dokładnie wymyć.

Edytowane przez cptolgierd

Opublikowano

Jak wyżej. Miałem to samo:) Uszczelnienie pod kompem i nie mam problemu na razie:P:)

Opublikowano

Sprawdź pod akumulatorem, za serwem oraz jeżeli masz nieoryginalny alarm to zwróć uwagę na miejsce gdzie kabel przechodzi z komory silnika do wnętrza auta. U mnie kabel alarmu był przyczyną zalewania wnętrza.

Opublikowano

tez mam ten problem, :kwasny:

Opublikowano

U mnie jak się zatkało pod akumulatorem to leciało z przodu u pasażera... Ogólnie tak jak koledzy wyżej piszą..

cptolgierd opisał wszystko :)