mateusz001mw Opublikowano 25 Marca 2015 Opublikowano 25 Marca 2015 Witam . Mam problem w moim A4 B7 1.9 TDI 2007 116km Mianowicie problem odczułem ostatnio jak wjeżdżałem na autoban , przy włączaniu się na prawy pas 4 bieg obrotów około 3 tyś i turbo wyłączyło ... Problem znikł po odpaleniu ponownym . W miescie na biegu 1,2 nie rozłącza ... Proszę o pomoc od czego zacząć , dodam ze zauwazyłem ze delikatnie na biegu jałowym trzęsie autem obroty nie skaczą tylko budą delikatnie kolysze .. nie chodzi tak jak do tej pory Pozdrawiam
traktorek_tdi Opublikowano 25 Marca 2015 Opublikowano 25 Marca 2015 http://sprawdz.auto.pl/przeladowanie-turbiny/
Homiczek Opublikowano 26 Marca 2015 Opublikowano 26 Marca 2015 przeszukajta forum w dziale diagnostyka vag co drugi temat jest przez zdziadziałe jeżdżenie i zasyfienie turbo ;p
lukaszooo Opublikowano 26 Marca 2015 Opublikowano 26 Marca 2015 Nie regeneracji tylko czyszczenia lub układ podcisnienia do sprawdzenia.
nexusmax Opublikowano 28 Marca 2015 Opublikowano 28 Marca 2015 Witam, Czy ktoś z was posiada zdjęcie z poprawnie zamontowanym pierścieniem regulacji kierownic spalin w silniku 2.0 TDI BLB? Rozebrałem turbinę do czyszczenia i mam problem żeby poprawnie złożyć wszystko do kupy.
mateusz001mw Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2015 KOLEDZY Z TĄ TURBINĄ BYŁA DZIWNA SPRAWA GDYZ WYŁACZYŁA MI SIĘ RAZ A OD TAMTEJ PORY JEST JUZ OK ZADNYCH OBJAW NIE KOPCI TURBO SUCHE I W DODATKU BRAK BŁEDÓW TAKZE DZIEKI ZA POMOC
Rekomendowane odpowiedzi