mojeA4 Opublikowano 26 Marca 2015 Opublikowano 26 Marca 2015 Witam, wróciłem do PL z D, nie tak dawno, nadazyla sie okazja to człowiek wrócił. Mam auto od 1,5 roku, które chciałbym zarejestrować w Polsce. Okazuje sie, ze mozna ominąć akcyzę, ale nie mam czasu i wiedzy, żeby sprawdzić co muszę dokładnie i po kolei zrobic, żeby to auto juz miało blachy polskie. Mam przegląd pierwszy zrobiony. Poza tym nic. Możecie mi nakreślić co trzeba zrobic od samego początku do samego końca? Dodam tylko, ze nie moge nic załatwić osobiście. Dodatkowo pytanie czy ma znaczenie, czy nie jeśli auto rejestruje w mieście gdzie mam meldunek a sprawy związane z urzędem celnym zalatwie tu gdzie mieszkam? Bede wdzięczny za wszelka pomoc
kuba84 Opublikowano 27 Marca 2015 Opublikowano 27 Marca 2015 http://a4-klub.pl/index.php?/topic/312199-kupno-auta-z-niemiec-od-handlarzakomisu-podadki-akcyza-tablice/
Fido Opublikowano 27 Marca 2015 Opublikowano 27 Marca 2015 nie mam czasu i wiedzy, żeby sprawdzić co muszę dokładnie i po kolei zrobic Zadzwoń do wydziału komunikacji, wszystko ci powiedzą.
mojeA4 Opublikowano 27 Marca 2015 Autor Opublikowano 27 Marca 2015 Ale w każdym mówią co innego. W moim nawet nie słyszał o przypadku zwolnienia z akcyzy W skarbówce muszę cos zapłacić? Czy jestem zwolniony? Przerzuciłem sie na temat kolegi, mozna zamknąć Dzieki
Fido Opublikowano 27 Marca 2015 Opublikowano 27 Marca 2015 Ale w każdym mówią co innego Bo to durny kraj. W każdym interpretują to samo prawo inaczej, czyt.po swojemu. W jednym rejestrują bez problemu, w drugim się nie da. Ot durne urzędasy. Zadzwoń do swojego wydziału komunikacji, wtedy będziesz wiedział na 100 %
Rekomendowane odpowiedzi