Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Terkotanie na ciepłym w Audi A4 B5 1.8T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tylko koszt napinacza SWAG  z wtyczka to w sklepie 1100zł, bez wtyczki 450zł. U mnie pomogło na amen wymiana łańcucha na Ori i ślizgów na ori, po tym jest cisza jak makiem zasiał.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 31.07.2015 o 21:18, KeteO napisał:

I powiem Ci,ze możesz mieć rację bo jak wciskam sprzęgło to terkocze, puszczam i jest cisza. W upał faktycznie terkotanie jest cały czas na ciepłym silniku. Jak jadę nieraz w nocy to rzadko kiedy się pojawi terkot.

Udało Ci się rozwiązać ten problem? Bo u mnie jest to samo, terkocze na rozgrzanym silniku (jak się już dobrze rozgrzeje) ale jak wcisnę jeszcze sprzęgło jeszcze bardziej terkocze.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Może trochę odgrzewam może nie, ale u mnie po wymianie sprzęgła pojawiło się to samo, jak auto się nagrzeje to tyrka... i różnie bo raz na wciśniętym sprzęgle raz na puszczonym przestaje tyrkać jak dostanie obrotów :/ Dość drażniący dźwięk. Jest jakaś możliwość bez ściągania skrzyni? 

Opublikowano
Godzinę temu, JarcioA4 napisał:

Jest jakaś możliwość bez ściągania skrzyni? 

Jeśliby chodziło o napinacz to skrzyni nie ruszasz :P Skąd dochodzi ten dźwięk, z tyłu spod pokrywy zaworów? Jeśli tak to zacznij od pomiaru ciśnienia oleju na rozgrzanym silniku, czyszczenie smoka i zerknąć pod pokrywę do napinacza. 

Edytowane przez przem8

Opublikowano

Dźwięk idzie typowo zza motoru :/ raz na luzie bez sprzęgła raz ze sprzęgłem sobie tyrka, mam tak od ponad pół roku i w tym czasie zrobiłem remont silnika i całkiem zapomniałem o tym bo zima się nie pojawiało a teraz ciepłe dni i znowu to samo.. w tym tygodniu zerwe skrzynie i zobaczę co tam słychać :/ będę informował tutaj na bieżąco :)

Opublikowano
W dniu 5.04.2018 o 20:49, JarcioA4 napisał:

Dźwięk idzie typowo zza motoru :/ raz na luzie bez sprzęgła raz ze sprzęgłem sobie tyrka, mam tak od ponad pół roku i w tym czasie zrobiłem remont silnika i całkiem zapomniałem o tym bo zima się nie pojawiało a teraz ciepłe dni i znowu to samo.. w tym tygodniu zerwe skrzynie i zobaczę co tam słychać :/ będę informował tutaj na bieżąco :)

Czekam na info, też borykam się z tym problemem, już nie wiem czy to napinacz, czy może to coś z okolicy sprzęgła (jak się rozgrzeje to terkocze, ale jak wcisnę sprzęgło to jeszcze bardziej) czy może jeszcze coś z wydechem chociaż tłumiki zdrowe, plecionka wymieniona więc ewentualnie katalizator ale też pewnie za nie długo się za to wezmę więc informacje jak najbardziej wskazane :) 

Opublikowano
4 godziny temu, Przemek.1997 napisał:

Czekam na info, też borykam się z tym problemem, już nie wiem czy to napinacz, czy może to coś z okolicy sprzęgła (jak się rozgrzeje to terkocze, ale jak wcisnę sprzęgło to jeszcze bardziej) czy może jeszcze coś z wydechem chociaż tłumiki zdrowe, plecionka wymieniona więc ewentualnie katalizator ale też pewnie za nie długo się za to wezmę więc informacje jak najbardziej wskazane :) 

Najprawdopodobniej docisk lub tarcza przy dużej temperaturze się rozciąga i przyhacza o obudowę sprzęgła, ale to tylko przypuszczenia :) Zobaczymy co tam wyjdzie  

Opublikowano
16 godzin temu, JarcioA4 napisał:

Najprawdopodobniej docisk lub tarcza przy dużej temperaturze się rozciąga i przyhacza o obudowę sprzęgła, ale to tylko przypuszczenia :) Zobaczymy co tam wyjdzie  

Ok, daj znać jak się z tym uporasz, ja za jakiś czas pewnie też będę szukał przyczyny, ale teraz są inne sprawy, bardziej potrzebne, jednak info się przyda, żeby nie drzeć pół auta niepotrzebnie :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Problem się rozwiązał już jakiś czas temu :) Przyczyną tego tyrkotania była osłona między blokiem a skrzynia :D Oto zdjęcie winowajcy, osłona została odpowiednio zmniejszona i problem znikł :) 

35517445_2175180712522058_6871277370939015168_n.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mój brat miał to samo w 1,9. Jaja były jak cholera a ja kurwicy dostawałem. Odgięliśmy śrubokrętem blachę w okolicach rozrusznika i jak ręką odjął. Po prostu zły montaż. Z tym Panowie koledzy ze to co słychać na filmiku wyżej nie oddaje w 50% tego co na bank było na żywo  :naughty: