Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

BRD 170 PS, muli do 2300-2400, a następnie przyspiesza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie na gorącym silniku. Co to może byc?

Opublikowano

poczytaj różne tematy.przyczyn może być wiele... począwszy od filtrów powietrza i paliwa, synchronizacja/ustawienie rozrządu,kondycja EGR jak równiez jego zanieczyszczenie,regulator podciśnieniowy klap wirowych kolektora ssącego, przypchany popiołęm DPF,pompa vacum... ,

Opublikowano

Zdejmij dolot

Opublikowano

Od vacum i podciśnień zacznij sprawdzanie :decayed:

Opublikowano

Mam podobny problem z tym że pojawia sie średnio co 600-700km na trasie a jak jeżdżę po mieście wolno to częściej. Silnik 2.0TDI BRD końcówka 2006r

Objawy podobne jak wyżej z tym że u mnie jak wcisnę gaz nawet do dechy to muli kilka sekund tak do 2500-3000obr potem raptownie przyspiesza(załącza się turbina) poszarpując czasem wchodzi w tryb awaryjny z błędem przeładowania. Jak go przeciągne na wyższych obrotach to po kilkudziesięciu kilometrach problem znika. Znajomy mechanik mi ostatnio zapodał środek do wypalania DPFu i auto odżyło, jazda bez porównania ale po 100kilku kilometrach znowu zaczęło się mulenie... Czy to może być DPF?

Edytowane przez Przemo85

Opublikowano

Moim zdaniem właśnie w tych momentach wypala się DPF, tylko przerywasz procedurę wypalenia i dzieją ci się cyrki z jakimiś błędami. Spróbuj doprowadzić procedurę wypalenia DPFa z każdym razem do końca i zobaczysz czy znowu złapie jakiś błąd.

Edytowane przez grami121

Opublikowano

Chyba pomyliłeś ilośc kprzejechanych kilometrów. Nie 600 czy 700 tyś km. tylko 600, 700 km. Moim zdaniem właśnie w tych momentach wypala się DPF, tylko przerywasz procedurę wypalenia i dzieją ci się cyrki z jakimiś błędami. Spróbuj doprowadzić procedurę wypalenia DPFa z każdym razem do końca i zobaczysz czy znowu złapie jakiś błąd.

no i następna sprawa to źeby. Mieć dobre obroty przynajmniej 2600 i z wyż no i non stop na takich obrotach przy 40 lub 50 km

Opublikowano

Ja podczas regeneracji filtra dpf trzymam obroty silnika ok 2200-2400. Sprawdzałem kiedyś VCDSm i najlepiej trzymał wtedy właściwą temp. spalin potrzebną do wypalenia filtra.