Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dołożenie zamykania centralnego zamka z oryginalnego pilota

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukałem postów z moim pytaniem ale nic podobnego nie znalazłem, jeżeli jest to poproszę o link a mój post skasować. Otóż moje pytanie polega na tym jak sprawdzić czy mogę "doprogramować?" oryginalny scyzoryk Audi z pilotem do centralnego zamka. Teraz mam tylko kluczyk, którym zamyka centralny zamek i nie wiem czy można dołożyć oryginalny pilot czy muszę kupić chińską centralkę centralnego zamka. Jeżeli można to w jaki sposób to zrobić?

Opublikowano

sprawdź jaką masz centralkę w bagażniku po prawej - po modelu można dojść czy obsługuje pilota

Edytowane przez dliwski

Opublikowano

http://www.digakom.de/katalog.php?TYP_SORT=A&KAT_SORT=A4

Jeżeli twoja pompka nie obsługuje pilotów wtedy

kupujesz nową posiadającą opcję otwierania i zamykania z pilota (ważne, żeby miała tyle samo wejść na kostki i krućce co twoja aktualna), dorabiasz do niej antenę, docinasz groty do pilotów, parujesz piloty z pompką i programujesz transpondery do immo.

Wszystkie szczegóły co i jak znajdziesz na forum.

Opublikowano
  • Autor

Dziekuję za szybką odpowiedź, właśnie o to mi chodziło, zaraz biore sie do czytania :D

Opublikowano

Witam moje audi 1995r w oznaczeniu pompki na koncu literka A czyli nie obsluguje pilota ale chcialbym zamontowac pompke z literka D lub G obslugujaca pilot scyzoryk ori abym mogl go uzywac tylko jedna sprawa mnie zastanawia. Bo w mojej a4 z 1995 nie ma mozliwosci polaczenia sie z pompka za pomoca VAG a wiem ze w tych z obsluga radiowa jest tylko ja zmieniajac na taka pompke musze ja jakos podlaczyc tak aby ja vag widzial czy to wogole mozliwe ?. I jeszcze jedno pytanie czy pompka centralnego ma jakies powiazanie z szybami elektrycznymi ?

Edytowane przez mati101086

Opublikowano

jest powiązana z elektrycznymi szybami bo jak zjarała mi się płytka w pompce to szyby elektr.nie działały

Opublikowano

No to cos juz wiem ale moze ktos jeszcze wie jak wyglada sprawa z vagiem

Opublikowano

Normalnie wpinasz kostki i powinno działać. Jak podłączysz nową obsługującą piloty to vag powinien już się połączyć. Bynajmniej w poliftowych tak jest

Edytowane przez Fazii

Opublikowano

no wlasnie a ja mam przedlifta i mam dwie kostki z czego jedna jest duza a druga mala. Co prawda mam cala instalacje z polifta tylko nie wiem czy jest to wykonalne chodzi mi oczywiscie o podlaczenie

I druga sprawa mam Pilot (433,92 Mhz) a przegladajac ten temat http://a4-klub.pl/index.php?/topic/228205-dorobienie-kluczykow-komplet-adapracja-pilota-immo-pin-pompka-centralnego-zamka/domniemam ze jedyne pompki jakie beda dzialc to 8L0.862.257 oraz z literkami D i G pozostale nie beda sie nadawaly do tego kluczyka. Niech ktos mnie poprawi jesli sie myle

Opublikowano

I druga sprawa mam Pilot (433,92 Mhz) a przegladajac ten temat Dorobienie kluczyków KOMPLET. Adapracja pilota, IMMO, PIN, pompka centralnego zamka. - Audi A4 B5 - Audi A4 Klub Polskadomniemam ze jedyne pompki jakie beda dzialc to 8L0.862.257 oraz z literkami D i G pozostale nie beda sie nadawaly do tego kluczyka. Niech ktos mnie poprawi jesli sie myle

Dokładnie tak jak napisałeś ^_^

Opublikowano

Wciaz pozostaje kwestia polacznia z postu #6

Opublikowano

Sprawdź najpierw, jaka jest rozpiska pinów Twojej obecnej pompki. Masz tylko 2 kostki, wiec na bank nie wszystko masz podpięte pod obecna instalkę. Do tego porównanie z pinami pompki na 3 wtyczki i sprawdzasz czego brakuje. Dołożenie kabelka diagnostycznego, to akurat mala robota i prosta, ale pompka steruje drzwiami, szybrem, szybami, a w poliftach nawet oświetleniem i radiem.

Opublikowano

Dzięki za info. W takim razie kupie nowa pompke i będę się bawił w przerabianie elektryki.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Sprawdź najpierw, jaka jest rozpiska pinów Twojej obecnej pompki. Masz tylko 2 kostki, wiec na bank nie wszystko masz podpięte pod obecna instalkę. Do tego porównanie z pinami pompki na 3 wtyczki i sprawdzasz czego brakuje. Dołożenie kabelka diagnostycznego, to akurat mala robota i prosta, ale pompka steruje drzwiami, szybrem, szybami, a w poliftach nawet oświetleniem i radiem.

Niby w jaki sposób steruje radiem?

Opis kostek

http://www.digakom.de/template/downloads/Pinbelegung_8L0862257.pdf

Dorobienie anteny

http://www.digakom.de/template/downloads/Antenneninstallation.pdf

Opublikowano

Normalnie. Do pompki dochodzi przewód od bezpiecznika radia, wiec w jakiś sposób jest to sprzężone.

Opublikowano

Witam, podepne się troche pod temat bo już nie chciałem zakładać nowego.

zakupiłem do siebie taki oto zestaw centralnego z pilota http://www.sklep.hadron.pl/product-pl-3175-SRa-Proxima-SRPi.html

podłączone, wszystko działa otwiera zamyka.

tylko moje pytanie polega na tym jak podpiąć pod to domykanie szyb?

a problem polega na tym, że ori miałem korby i sam jakiś czas temu rezałem elektryczne szyby.

z ori wiązki która kupiłem razem z el szybami zostały mi luzem 2 czy 3 kabelki, które nie sa nigdzie podpięte, i z tego co się orientuje to one jakos chyba powinny być podpięte aby domykanie działało.

jak to wszystko podpiąć zebym miał domykanie szyb z tą centralką?

czy musze jakiś dodatkowy modół miec w samochodzie aby domykanie działao, anie tylko podpiecie pod tą centralke

a i mam el. szyberdach który ma funkcje domykania, ale z kluczyka tak jak ori było.

Edytowane przez przemek11

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie odswiezam zakupilem pompke bez zadnej literki od a8 ale pisalo ze taka sama jak a4 tylko ze porównując kolory kabli z kostek ze schematami sa troche inne kolory. Moze ktos sie orientuje czy one powinny sie roznic czy powinny byc takie same w a8 i a4

Moze wiecie o co chodzi w tym wszystkim bo tak z opisu kostek z postu #15 i porownaniu schematow z autodaty wychodzi na to ze roznia sie od siebie kable w sensie funkcji jakie pelnia

• 5 lat później...
Opublikowano

Witam odgrzewam temat. Posiadałem w moim po lifcie centralkę bez pilota. Kupiłem na szrocie pompkę wraz z pilotem. Po założeniu, pilot działa, zamykanie wewnętrzne działa, zamykanie z kluczyka działa ale otwieranie już nie.Pierwsze co przychodzi mi do głowy to brak kompatybilności ale to tylko moje domysły. Proszę o jakieś podpowiedzi jak rozwiązać problem. 

A4 B5 1.6 2000r

Numer pompki 8D0862257E