peneczw Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Czesc! Na zdjeciach widac bedzie wiszace rurki podcisnieniowe, znajomy podpowiedzial ze sluza one do poruszania klapkami w koncowym wydechu. Udalo mi sie poruszyc klapka lewego wydechu recznie, prawa sid nie ruszyla. Do czego konkretnie sa te klapki i czy te rurki maja wisiec?
Booster Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 rurki nie mają wisieć, trzeba je podłączyć do zaworków, klapy otwierają się pod ciśnieniem na wyższych obrotach, wydech wtedy się uwalnia i głośniej gada, popryskaj zastałą klapę wd40 i spróbuj ją rozruszać
peneczw Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2015 A w ktorym miejscu te zzzaeorek? Przy gruszce. ?
Booster Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 grucha to zawór http://forums.fourtitude.com/showthread.php?3467723-B6-exhaust-flap-mod
peneczw Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2015 No przecież wiem to logiczne xD hehe
daavidoff Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Koledzy z rysunku zamieszczonego przez Booster wynika że powyżej 1700 obr/min klapka się zamyka dławiąc wydech. Może chodzi o to żeby właśnie nie gadał za głośno i przeglądy przechodził
peneczw Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2015 (edytowane) m.youtube.com/watch?v=RimFPfetQyE Tutaj mam filmik, bo okazuje sie, że podciśnienie wychodzi z gruchy do nikąt. Czyli...jest ujeXXne...skad sie prowadzi je do gruszki? Ps. Davidof...chyba jest tak, ze jesli masz powyżej 1700rpm to klapka sie zamyka przy schodzeniu z obrotow i mocniejsze masz hamowanie silnikiem i bulgot. Dobrze myślę? Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez peneczw
daavidoff Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 m.youtube.com/watch?v=RimFPfetQyE Tutaj mam filmik, bo okazuje sie, że podciśnienie wychodzi z gruchy do nikąt. Czyli...jest ujeXXne...skad sie prowadzi je do gruszki? Ps. Davidof...chyba jest tak, ze jesli masz powyżej 1700rpm to klapka sie zamyka przy schodzeniu z obrotow i mocniejsze masz hamowanie silnikiem i bulgot. Dobrze myślę? No własnie nigdy organoleptycznie nie sprawdziłem kiedy ta klapka się domyka. u mnie na postoju na biegu jałowym i obrotach 800 obr/min klapki są otwarte.
keiza1990 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 http://dfklk0jrz9g9k.cloudfront.net/images/custom/63.jpg i chyba wszystko w temacie
peneczw Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2015 No jednak nie wszystko, dlatego że nie mam odpowiedzi skąd pociągnąć to podciśnienie
Booster Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 do góry w stronę bagażnika, w środku od strony kierowcy w bagażniku zdejmij boczek, powinien tam być zawór sterujący podciśnieniami. widać poprzedni właściciel w jakimś celu zwalał wydech i zrobił to na odpierdziel.
peneczw Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Dziekuje Ci Booster, takiej informacji po3bowałem.
Booster Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 mam nadzieje, że uda się to ogarnąć. Wpadnij na spoty do 3Miasta na spota pochwalić się furą
Rekomendowane odpowiedzi