corny07 Opublikowano 17 Października 2008 Opublikowano 17 Października 2008 Witam ,przy rozruch Audi A4 Avant zapalaja sia przez chwile kontrolki ESP I ABS oraz wykrzyknik na czerwono+sygnał dzwiekowy.Płyn hamulcowy poziom maxymalny,gdzie szukac błedu.Dodam ze nie dzieje sie to codziennie,prosze o pomoc.
spetsnaz Opublikowano 17 Października 2008 Opublikowano 17 Października 2008 Witam ,przy rozruch Audi A4 Avant zapalaja sia przez chwile kontrolki ESP I ABS oraz wykrzyknik na czerwono+sygnał dzwiekowy.Płyn hamulcowy poziom maxymalny,gdzie szukac błedu.Dodam ze nie dzieje sie to codziennie,prosze o pomoc. W Twoim przypadku wystarczy zmienić akumulator.
RybA4 Opublikowano 17 Października 2008 Opublikowano 17 Października 2008 też miałem ten problem, jak zgasiłem auto i odpaliłem ponownie to przez kilka tygodni było dobrze a później znowu, możliwe że kolega ma racje bo odkąd wymieniłem akumulator to nie mam tego problemu dopiero twój post mi go przypominiał..
corny07 Opublikowano 17 Października 2008 Autor Opublikowano 17 Października 2008 Ładowanie akumulatora to 14,4V wiec jest chyba OK.
spetsnaz Opublikowano 19 Października 2008 Opublikowano 19 Października 2008 Ładowanie akumulatora to 14,4V wiec jest chyba OK. Akumulator jest już pewnie na wykończeniu i tyle. Ładowanie nie ma tu najmniejszego znaczenia. Jak już chcesz zmierzyć, to sprawdź prąd przy rozruchu. W zużytym akumulatorze napięcie wcale nie musi być niższe, spada natomiast jego pojemność, przez co brakuję wystarczającego natężenia przy rozruchu, spada wtedy napięcie poniżej poziomu rozruchowego i stąd Twój błąd przy odpalaniu auta.
Rekomendowane odpowiedzi