lopes1987 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Panowie, mam pytanie czy warto coś takiego robić? Jadę gazować auto, ogólnie stag, reduktor multijet, wtryski hanna. Zaproponował mi gość zmiane programu dzięki któremu uzyskam ok 20 km więcej. Obecnie mam 163 km i skrzynie multitronik. Będzie to bezpieczne dla skrzyni, będzie to wogóle odczuwalne z tą skrzynia? Chce za taką usługe 800-900 zł.Fajnie by było bo trochę czasami brakuje mocy i te 20 koników by się przydało. Doradzcie coś, zależy mi na czasie bo decyzje muszę podjąć do wtorku.
Łukasz13 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Mozna program robic, ale trzeba najpierw zrobic konkretna diagnostyke auta, czyli najlepiej logi dynamiczne, ew. pomiar na hamowni rozumiem ze w tej cenie to bedzie? czy tylko jakis program gotowy niewiadomego pochodzenia? Skrzynia 20 km napewno zmiesie, bardziej to kwestia momentu niz mocy.
adrian998998 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 (edytowane) Zamontuj gaz i pojedz do tunera. Już paru takich gazowników co oferują programy przerabiałem więc lepiej darować jego a pojechać do człowieka co ogarnia temat. Różnicę na pewno odczujesz na plus. Tak jak kolega Łukasz13 pisze najważniejsze jest poprowadzenie niutona. Edytowane 12 Kwietnia 2015 przez adrian998998
gregor10 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Program programowi nie równy , proponuje kierować się rozsądkiem , sprawdzić przedewszystkim czy auto jest sprawne.
lopes1987 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Dobry pomysł koledzy. założe gaz a potem znajde dobrego tunera a jest taki gdzieś w okolicy rzeszowa bo już słyszałem i podjadę do niego niech zrobi to profesjonalista.Dzięki za ukierunkowanie.
roman_tyk Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 no to masz w Jasle przeciez tunera od 1.8T
Rekomendowane odpowiedzi