Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Luz wirnika turbiny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema wyciągałem dziś wentylator klimatyzacji i odrazy sprawdziłem czy mam luz na wirniku i okazało sie że jest i to wyczuwalny. na boki i góra -dół. mam przygotować sie na wymianę turbo czy jeszcze polatam z 10 tyś km.????

Opublikowano

poprzeczny moze byc delikatny, wzdłużny przód tyl troszke gorzej ale jesli nie poszcza oleju to jeszcze polatasz spokojnie ale wiedz ze cos sie dzieje :decayed:

Opublikowano
  • Autor

nie mam luzu przod- tył . tylko od lewej do prawej i góra -dół.

Opublikowano

Luz musi być tylko nie za duży wzdłóżnego praktycznie wcale nie powinno być .

Opublikowano
  • Autor

to nie mam narazie czym sie przejmować.

Opublikowano

Ja jezdzilem tez z luzem wirnika az po pewnym czasie mi zaczal olej wpierdzielac. Dodam jeszcze, ze wczesniej pocila mi sie turbina.

Opublikowano
  • Autor

u mnie nic sie nie poci . jest tylko luz.

ile kosztuje regeneracja turbo???

Opublikowano

W slupsku koszt to od 800 zl do 1300 w zaleznosci oduszkodzen. Ja niestety mialem pekniety korpus i zaplacilem po znizkach 970 zl plus zestaw montazowy ok 80 zl. Koszta sa spore bo do tego dochodzi wymontowaznie i zamontowanie turbiny oraz wymiana oleju, filtra oleju, wymiana plynu chlodniczego i filtra powietrza.

Opublikowano

za ta kasę masz u mnie K03S

Opublikowano
  • Autor

za ta kasę masz u mnie K03S

dobrze wiedzieć ale jak to ma wyglądać wysyłam ci stara a ty mi odsyłasz zregenerowaną??? czy będe musiał czekać aż ja zregenerujesz????

Opublikowano

Wysyłasz swoją

4-5 dni i wraca

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

zajmujesz sie regeneracją turbo???

Opublikowano

sprawa wyjasniona widze ale dodam swoje.......owszem poprzeczny ma byc ale ledwo wyczwalny...doslownie ledwo...ale wzdluznego doslownie prawie wogle(ledwo ledwo ledwo)...

u mnie kiedy kiedys zbadalem przy okazji byly mocno wczalne luzy boczne a poprzeczny byl az niemozliw....sam bylem pelen podziwu(czytajac fora ze luz ma byc) ze az tak to sie telepie ale skoro silnik chodzi to kladlem na to napleta....po X (dluzszym czasie) zaczela mnie dziwnie znikac oliwa...najpierw pomyslalem ze ujepalo gdzies szczelnosc ale niczego takiego nie znalazlem wiec mowie kuzwa w koncu stary silnik wiec co tu wymagac......potem zdazaly sie dosc spore dymki z wydechu(sporadycznie i tylko jak goracy)......potem zaczelem slyszec dosc glosne swisty z pod machy i po chwili dym z pod machy....kiedy sie zatrzymalem odrazu oko w kierunku turba...pierwsza mysl turbo umiera i znicz trza zapalic.......nastepnego dnia rano (sobota) obudzilem brata-dawaj na grzyby.......wsiedlim do klamota i jadac do lasu(po chwili auto coraz gozej szlo az w w pewnym momecie totalny brak mocy.....redukcja za redukcja i decha.....dojechalismy do lasa(blisko-3/4 kilometra)....kiedy wrociismy auto odpalilo ale juz wogle nie jechalo.....wrocilem na 3 biegu i totalnie nie zylo...no dno dna..totalne dno dnaaaa a o halasie juz nie wspomne....wiedzialem juz ze turbo sie wyjepalo i gnotlem je juz ile wlazlo co by miec frajde z tego metalicznego wyjacego skrzeczacego wycia tego ustrojstwa....jak dojechalem do domka poszedlem spac...o godzinie 13 podnieslem mache i patrze ze wezyk od oliwy jest totalnie lzny i obszczany olejem(mowie sie zatarla przez brak oleju).....dokrecilem i sprawdzilem nie majac zadnej nadziei.....oczywiscie po odpaleniu odrazu wielkie wycie.....zwalilem co sie da i po dotknieciu wirnika prawie sie pokaleczylem......ohoczo podskoczylem "TURBO UMARLO,TRZEBA DZWONIC PO KSIEDZA"

zamowilem kolejne z razem z podstwawa i kolektorem i slusznie bo niedosc ze sruby sie ukrecaja to mooja podstawa jak i kolektor byl popekany,,,przy skladaniu dalem nowe uszczelki kolektor/turbo/podstawa/kat/wezyki i inne piz*ryki...teraz auto sapiertaling

czemu to pisze?a no temu ze pojecie luzu bywa baaaaaaaardzo osobiste a przy okazji zameczylem i poirytowalem polonistow moim analfabetyzmem opisujac to

P.S.DEV wstawilem serie(dostepne srodki) wiedzialem ze bede zalowal po jakims czasie ze nie dolozylem pare stowek + telefon do Ciebie ale chyba nie umierasz nam jutro coooo?pozdro przyjacielu gatunku

zajmujesz sie regeneracją turbo???

hah sie spytaj czym sie nie zajmuje

Opublikowano

a ile z zregenerowanie turbo???kk03

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

czy żona pojeździ jeszcze na tej turbinie z 1 tys km. czy już ją wymieniać? wolałbym kupić używkę i oddać gdzieś do zrobienia hybrydy(a to trwa), nie bardzo mogę unieruchomić auto dlatego pytam.

Edytowane przez robitl

Opublikowano

przejedzie i z 5 tysiecy jak fartnie ale generalnie za chwile zacznie puszczac spore dymki z wydechu i olej bedzie znikal jak diabli.....przypominam ze ten wypluwany olej niszczy kata chyba ze wyciety.....u mnie zanim turbo sie pogielo to byl wlasnie taki luz

Opublikowano
  • Autor

Luz jest straszny. U mnie był o połowe mniejszy luz i odrazu ją wymieniłem bo to strata kasy jak sie to rozleci