Gracjan Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Wita wszystkich Postanowiłem założyć temat z moimi pracami. Mam nadzieję że relacje się spodobają, czekam naturalnie na komentarze i uwagi... Na początek relacja z prac nad Audi A4 B5. Moim zadaniem było odświeżenie lakieru, zdecydowałem się na jednoetapową korektę i zabezpieczenie woskiem. We wnętrzu tylko odkurzanie, przetarcie plastików i mycie szyb, na nic więcej nie starczyło na tą chwilę czasu. Stan auta przed przystąpieniem do prac: Pierwsza sprawa to usunięcie "chromu" z ramek szyb. Usunięcie zabrudzeń metalicznych z felg. Prewash. Relacja bez pędzelka to nie relacja Brud płynie srogim strumieniem... Nie mam zdjęć z mycia właściwego i deironizacji lakieru, przepadły w jakiś sposób.... Koła, ciąg dalszy. Suszenie. Przez lata rys się nazbierało... 50/50 Wnęki klamek Lakier został przygotowany cleanerem Scholl W09, następnie założony wosk Shiny Garage Beads Carnauba Paste Wax. Na plastiki nałożony AP303. Tych pedałów nie mogłem zostawić w takim stanie... Efekt końcowy... No i jeszcze jedna relacja, tym razem na odświeżenie lakieru pojawiła się Honda Civic, sprawa wygląda podobnie jak wyżej, jednoetapowa korekta + zabezpieczenie woskiem. Auto po przyjeździe. No to działam... Auto umyte, po deironizacji. Po suszeniu. 50/50 Przycierka parkingowa, zaprawka na zderzaku, rysy na dokładce zderzaka usunięte ile szło, tak czy siak potrzebny lakiernik. Mycie po polerowaniu, pogoda nie rozpieszcza... Cleaner... Wosk... Efekt końcowy. Na razie tyle, resztę będę się starał wrzucać w miarę systematycznie
Kazek 1.9 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Git jak na taką spokojną odnowe trochę bez oceny laka to spoko jakbys mieszkał bliżej to bym napewno zajechał na taka odnowe .. niewiem czy zaczynasz czy to robiłeś ale ogólnie cieszy oko widok po wszystkim powodzonka w dalszej części pracy nad furami
audiaudi Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 to stary wyjadacz http://a4-klub.pl/index.php?/topic/231136-audi-s4/
jhimo Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 ile koszt takiego jednoetapowego deitalingu? powiedzmy, ze rysy podobne tak jak w Twoim S4, tylko, ze czarny kolor ? robiles polerke? bo jestem zaskoczony, ze usunales te rysy, u mnie tez to szpeci auto..
misiek95 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 rysy pod klamkami lecisz z palca czy masz jakiś inny sposób?
Gracjan Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2015 rysy pod klamkami lecisz z palca czy masz jakiś inny sposób? Ręcznie, Pad Tricolor ( twarda strona ) i mocno ścierna pasta...
Zymek1989 Opublikowano 27 Czerwca 2015 Opublikowano 27 Czerwca 2015 (edytowane) Fajnie fajnie. Ile czasu zajęło jedno auto? Edytowane 27 Czerwca 2015 przez Zymek1989
tazman Opublikowano 28 Czerwca 2015 Opublikowano 28 Czerwca 2015 bardzo ładne prace, jak na jednoetapową korektę b5 ładnie odżyło
Rekomendowane odpowiedzi