mpatrykb Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam, nie jestem specjalistą, więc proszę o pomoc, po podłączeniu pojawiły mi się następujące błędy : 17978 modul sterujacy zablokowany561 dopasowanie ustalenie skladu mieszkanki przekroczono wartosc adaptacji dodawanie - TEN ZOSTAŁ16705 czujnik obrotow silnika zakres/mozliwosci17736 czujnik antystukowy cylidra 416501 czujnik temperatury silnika niskie napiecie532 napiecie zasilania stgnal za mały - poduszki po wykasowaniu i przejechaniu 150 km , powrócił tylko jeden : 561 dopasowanie ustalenie skladu mieszkanki przekroczono wartosc adaptacji dodawanie chciałbym sprawdzić sonde,napięcie czy dobrze pracuje, jak sprawdzić odczyt ? jaki kanał, blok ? co oprócz tego sprawdzić mam program VCDS-lite i Polski Vag 4.9 oprócz tego w klimatycji mam następujące błędy : 16724 czujnik polozenia walka rozrzadu -obdwód nieprawidlowy - wymieniany był rozrząd, czy to ma coś wspólnego ?771 czujnik poziomu paliwa G brak odczytu2058 nieznany kod bledu - co to za błąd ? w ogóle nie mogę znaleźć informacji na internecieprzekroczona wartość kontrolna Dodam, że z autem się nic nie dzieje, pracuje na równych obrotach, nie szarpie ani nic, jedynie martwi mnie dość wysokie spalanie ok 12-13 l, w trasie potrafiłem zejść do 6.7 ok bardzo proszę o jakas analize spalanie na biegu jałowym 0.7-0.84 od czasu do czasu spadało do 0.54 , czy to sa prawidłowe wartości ? : 17736 czujnik antystukowy cylidra 4 - błędu już nie ma ale nie widzę sygnału na 3 i 4 cylindrze, czy wszystko jest ok ? czy jakiś problem z tym czujnikiem ? sonda cz2 : Dziękuje bardzo za pomoc pozdrawiam ! Edytowane 23 Kwietnia 2015 przez mpatrykb
sebidi Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Napisze odnośnie błędu 561. ....zgaduje ze masz lpg :-).
mpatrykb Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Nie.. wszystko tak jak w profilu, nie mam LPG, benzyna udało mi się coś takiego znaleźć to chyba to :
Rekomendowane odpowiedzi