rafal9119 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Siema do tej pory miałem problem z wentylatorem klimatyzacji .Dziś wymieniłem wentylator na sprawny ale po właczeniu klimatyzacji wiatrak nie startuje . co jest?a jeszcze lepsze jest to że koło spręzarki kreci sie z paskiem normalnie a po załączeniu klmatyzacji sprężarka zasprzęgla ale nie wieje chłodem . Gdyby nie było czynnika to sprężarka by nie zasprzęglała . dobrze mówie???
partsaut Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 kolego jeśli masz czynnik chlodniczy,to problem w samej sprezarce,nie twozy wysokiego ciśnienia a w takim przypadku czujnik cisnieni nie wlaczy wiatraków.
rafal9119 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2015 czyli tak czy siak trzeba udać sie do serwisu błedów w klimatroniku 0.0
metik Opublikowano 9 Maja 2015 Opublikowano 9 Maja 2015 czyli tak czy siak trzeba udać sie do serwisu błedów w klimatroniku 0.0 Mała ilość czynnika
jacek70 Opublikowano 9 Maja 2015 Opublikowano 9 Maja 2015 Sprawdź szczelność układu i ilość czynnika . Jak mało to nie będzie chłodu i można zepsuć sprężarkę.
rafal9119 Opublikowano 9 Maja 2015 Autor Opublikowano 9 Maja 2015 tak ale sprężarka sie załącza a wentylator nie starture a jest na 100% sprawny bo wymieniałem go tydzien temu
metik Opublikowano 9 Maja 2015 Opublikowano 9 Maja 2015 tak ale sprężarka sie załącza a wentylator nie starture a jest na 100% sprawny bo wymieniałem go tydzien temu Sprawdź bezpiecznik 40 pod kokpitem .....
rafal9119 Opublikowano 10 Maja 2015 Autor Opublikowano 10 Maja 2015 bezpiecznik był spalony .ale to przez skonczone szczotki w starym wentylatorze po wymianie na nowy wymieniłem też bezpiecznik i dalej nie startuje
metik Opublikowano 10 Maja 2015 Opublikowano 10 Maja 2015 bezpiecznik był spalony .ale to przez skonczone szczotki w starym wentylatorze po wymianie na nowy wymieniłem też bezpiecznik i dalej nie startuje Jeżeli 40 jest ok to co widzę wg schematu to jest jeszcze 5 amperowy zasilający cewki przekaźników odpowiedzialnych za pracę wentylatora (I i II bieg) , jak on bedzie spalony to tez wentylator nie pójdzie, trzeba go zlokalizować , wydaje mi się że jest gdzies koło 40
rafal9119 Opublikowano 10 Maja 2015 Autor Opublikowano 10 Maja 2015 Bezpiecznik 5A ktory znajduje sie koło 40A jest sprawny
weglik28 Opublikowano 24 Lipca 2015 Opublikowano 24 Lipca 2015 Witam ,miałem podobna sytuacje ,niby wszystko ok a jednak nie chłodzilo,okazało sie ze to jednak spreżarka.Wiec zaczeły sie poszukiwania jakiejś uzywki i ręce opadają co ludzie pisza na necie.Moja prosba jest taka ,moze mi ktoś podac numer spreżarki jaka powinna byc w Audi A4 96r 1,9 TDI AFN ,z góry wielkie dzięki za info,pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi