Giede Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Dziś podczas jazdy zaczął migać napis FUSE w miejscu wyświetlania całkowitego przebiegu km. Na początku co jakiś czas mignął, ale po chwili wyglądało to jak zwarcie "stroboskop", aż po około 5 min napis FUSE zaczął świecić ciągle. Po wyjęciu bezpiecznika 15 i ponownym jego włożeniu ponownie pojawił się przebieg i gdy już myślałem, że jest ok - po włączeniu stacyjki ponownie wrócił napis FUSE. Autem jeżdżę już 7 rok i jeszcze takiej akcji nie miałem. Ktoś wie o co chodzi?
Jaras-vr Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Sprawdz połączenie masy w akumulatorze oraz ładowanie byc może alternator odmówił posłuszeństwa 1
Giede Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Jak by nie było masy to chyba by nie było prądu w aucie, a przecież wszystko inne działa bez zarzutu... a jak by się sypnął alternator to chyba kontrolka akumulatora by się świeciła sygnalizując brak ładowania aku. Czy źle rozumuję?
Jaras-vr Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Jak bedziesz miał słabe połączenie masy - zaśniedziałe styki to będziesz miał właśnie takie objawy a sygnał alternatora będzie wtedy kiedy alternator przestanie całkowicie ładować
ziomal-84 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Kolego sprawdź bezpiecznik od zegarów Wysłane z mojego GT-I9505 za pomocą Tapatalk 2
Giede Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Czyli który, bo 15 już sprawdzałem. Po za tym wszystko działa,,, no oprócz ogólnego przebiegu :/
Jaras-vr Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 powinny to być bezpieczniki 14 i 15 ale raczej nie szukał bym w tą strone.
Giede Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2015 14 i 15 to pierwsze jakie sprawdziłem i lipa. Następnego dnia rano otwieram drzwi, zegary się podświetlają i wciąż widnieje napis FUSE, po przekręceniu stacyjki zniknął i pojawił się spowrotem stan przebiegu. Do dziś jest ok. Już nie wiem o co chodzi. A może chodzi o temperaturę zewnętrzną i wilgoć powietrza bo w dzień pojawienia się problemu był upał, a następnego dnia przyszło ochłodzenie... Będę szukał dalej jak problem wróci.
maro_133 Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Też pojawił mi się taki napis fuse po odłączeniu akumulatora gdy kluczyki były w stacyjce po ponownym rozłączeniu z wyciągniętymi kluczykami zgaslo .
pilKOZAK Opublikowano 18 Marca 2021 Opublikowano 18 Marca 2021 rozwiązaliście problem z tym napisem FUSE na zegarach? też walczę z autem szwagra z tym komunikatem i dodatkowo był błąd zapisany w pamięci ECC - spadek napięcia na terminalu 30 Akumulator nowy i dalej to samo.
Banan Opublikowano 18 Marca 2021 Opublikowano 18 Marca 2021 (edytowane) w jakim aucie ten FUSE na zegarach? B6/B7? Wypnij /wepnij wtyczki zegarów , zobacz czy nie ma wilgoci itd. bezpieczniki sprawdzone? Edytowane 18 Marca 2021 przez Banan
Rekomendowane odpowiedzi