miro44 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Witam, Pojawił się problem z odpalaniem. Auto z gazem, bez kata. Pojawia się błąd 1 Fault Found:16727 - Camshaft Position Sensor (G40): Signal too High P0343 - 001 - Upper Limit Exceeded - MIL ONReadiness: 0010 1001 Generalnie nie ma zasady czy zminy czy gorący. Raz odpala od pierwszego kręcenia a raz do trzech razy sztuka. Czasem jak dłużej kręcę to puszcza puffffffff. Po dłuższej jeździe zauważyłem, że falują obraoty na jałowym tak delikatnie. Wyminiłem czujnik G40, i zaworek szkrzyni kornowej. Ale to za bradzo nie pomogło. Zauważyłem wyciek z króćca wody ten z tyłu silnika przy gorodzi ale to chyba nie ma wypływu.
dziku90 Opublikowano 24 Lutego 2016 Opublikowano 24 Lutego 2016 Czy wiesz co było przyczyną? Mam ten sam błąd i nie wiem czy wymieniać czujnik...
miro44 Opublikowano 1 Marca 2016 Autor Opublikowano 1 Marca 2016 Cześć, Wymieniłem i jest ok. O tyle dziwne, że jakoś dwa lata wcześniej wymieniałem ten czujnik . Brałem u kolegi Wandej cena o ile pamiętam około 150 pln za Boscha. No i K#@$#@$#$@ wróciło nagle i niespodziewanie. Sory ale dziku ty nie jesteś zły czarownik?
Rekomendowane odpowiedzi