Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jak usunąć drobne odpryski lakieru na masce? Co zrobić z dwoma purchlami?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

dzisiaj podczas mycia samochodu zauważyłem, ze na masce sa drobne odpryski od kamieni.

Co należy z tym zrobić, żeby nie wdała sie poważna korozja?

Ponadto mam dwa purchle, które od półtora roku sie nie powiększyły. Co z nimi zrobić?

90916f4afd4a20ab02638533e1e3428a.jpg

ccc89dac7e62f5adbbdc55cc735df4f5.jpgf1cf2e33f4db4b44259cf7a325f983bf.jpgf949b86dcf73f8402c56c067dfff6427.jpg2f642b1ef79135dcd749e50c8b739a68.jpgaf894fdd21d0c67ea34acff80fbde9ea.jpg

Z góry dziękuje za porady.

Pozdrawiam, Łukasz.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Zależy co chcesz osiągnąć? Do zabezpieczenia wystarczy nałożyć lakier, ale będzie widać. Można użyć lakieru i zapałki , to też będzie widać. Wniosek- Jak ma być dobrze i profesjonalnie to tylko lakiernik.

Opublikowano

Zabezpiecz lakier dookoła np.taśma,to żeby nie porysować lakieru,zacznij czyścić papierem ściernym do blachy,następnie podkład i baza.
Tylko wydaje się że korozja nie postępuje.
Jest to coś co warto zabezpieczyć ale przed,dokładnie oczyścić.
Bąbel pod spodem,ze zdjęcia pokazuje już ognisko korozji,jak to zostawisz to będzie się powiększać,bo jest tam ciągle wilgoć.
Trochę chęci i ogarniesz ;)

Opublikowano

Osiągnąć chce brak korozji lakieru w samochodzie. Wole coś zaradzić teraz, gdy zmiany sa małe. W poniedziałek wybiorę sie do lakiernika i zobaczę co mi powie i jak wyceni robotę. Chce jeszcze pojeździć samochodem ze dwa/trzy lata, wiec warto zadbać.

Może samemu sie za to zabiorę. Zobaczę.

Dzięki za porady.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Jeśli ma być nie zauważalne to tylko lakiernik. Inaczej zawsze będzie widać. Ja wiem to kosztuje ale efekt najlepszy.

Opublikowano

To samo miał mój tata w passacie- ostatecznie lakiernik pomalował maskę