Sebastian1983 Opublikowano 2 Maja 2015 Opublikowano 2 Maja 2015 pytanie laika, ale nie moglem znalezc na forum, zaczalem sa majstrowac przy lampach tymi bialymi srubami na imbus, nie wiedzac ze sa dwie na jednej lampie, i teraz pytanie bo pojechalem na diagnostyke na ustawienie, i diagnosta krecil inna sruba regulacyjna niz ja, stad moje pytanie, do czego sa te sruby ? bo ta ktora ja pewnie rozregulowalem to on nie ruszyl. jedna jest od strony wewnetrznej a druga od zewnetrznej. I w internecie roznie pisza, ze jedna jest do regulacji wysokosci a druga do regulacji zeza, inni pisza ze jedna jest do swiatel mijania a druga do drogowych..... prosze o odpowiedz. 1
misiek95 Opublikowano 2 Maja 2015 Opublikowano 2 Maja 2015 I w internecie roznie pisza, ze jedna jest do regulacji wysokosci a druga do regulacji zeza Jest właśnie tak
Sebastian1983 Opublikowano 2 Maja 2015 Autor Opublikowano 2 Maja 2015 a jest jakas instrukcja jak wyregulowac tego zeza ? bo instrukcji do regulacji wysokosci jest mnostwo... a ten zez ?
jacek70 Opublikowano 2 Maja 2015 Opublikowano 2 Maja 2015 Proponuję wizytę na stacji diagnostycznej. Ustawią jak trzeba za grosze , a może i za darmo.
Sebastian1983 Opublikowano 2 Maja 2015 Autor Opublikowano 2 Maja 2015 bylem ale na stacji nawet nie dotykaja tej sruby ktora ja krecilem. mam ustawione tylko na wysokosc dobrze. a widze na oko ze schodzi mi swiatlo do srodka z jednej lampy.
misiek95 Opublikowano 2 Maja 2015 Opublikowano 2 Maja 2015 No to krec sruba i patrz w jakim kierunku sie przesuwa odblysnik
roger18sx Opublikowano 28 Grudnia 2016 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Mnie dopadł problem braku regulacji wysokości świecenia lamp soczewkowych h7.W jednej lampie nie miałem silniczka więc załatwiłem sobie dwa inne które rozebrałem nasmarowałem.Poskładałem regulacja nie działa.Rozebrałem pokrętło blaszki były powyginane więc zakupiłem sprawny panel. Założyłem i dalej nie działa.Jest tak że gdy włączę na zapłonie światła postojowe to pokrętło jest podświetlane oraz działa sygnalizacja podświetlania wysokości 0123. Gdy włączę światła mijania to tak jak by prąd nie dochodził do panelu regulacji bo nie jest podświetlany oraz nie sygnalizuje wybranej pozycji.
Rekomendowane odpowiedzi