Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] LED - oświetlenie wnętrza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zalozylem sobie diody led jako oswietlenie wnetrza pod schowkiem i pod kierownica. Poki co zasilanie wziąłem z zapalniczki. Chcialbym jednak zrobic tak, aby LEDy zapaly sie przy otwieraniu drzwi jak rowniez i po przekreceniu stacyjki. Jak moge to najprosciej zrobic ??

Moze jakis przekaznik zastosowac i do tego diody prostownicze by + nie wrocil na stacje lub lampke? I zeby nic nie stalo sie gdy bedzie zapalona lampka i przekrecona stacyjka :)

Opublikowano

najlepiej podpiąć się bezpośrednio do lampki wewnętrznej w podsufitce moim zdaniem.

Opublikowano

najlepiej podpiąć się bezpośrednio do lampki wewnętrznej w podsufitce moim zdaniem.

chyba najlepiej i najprościej

Grzebać w kablach na dole to napewno bedzie lipa

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

przepraszam ze odświeżam wątek, ale może ktos poinstruowac jak podpiąc sie pod tą lampke w podsufitce? bo ja tez planuje zrobic podświetlenie nog, kierowcy oraz wszystkich pasażerów. Jakby ktoś mógł,to byloby fajnie. Chciałbym jakies instrukcje jak podpiąc sie pod te żaróweczki z tyłu i czy istnieje mozliwość,zeby podświetlało się tylko tam gdzie drzwi są otwierane? i czy dużo kombinowania z tym bedzie :)

Opublikowano

witam ja podpiolem sie do lampki u góry z przodu poprowadzenie kabli to pikuś 15 min roboty odkręcasz zasłonę słoneczna i masz dziurkę wyciągasz lampę i sztywnym drutem przepychasz i wiążesz kabel co chcesz przeciągać i gotowe potem zostaje zdiać uszczelkę dziwiowa i poprowadzić kabelek ku dolowi odetkać kapsel z boku deski jak są bespeczniki tam przepleść kabelek pamiętajcie ze wystarczy tylko jeden kabelek i to będzie masa bo na stale podpinasz z dowolnego plus {stalego}

w lampce podpiecie jest takie 3 styki środek to plus dwa skrajne to masa czarno zielony to masa od modulu co steruje po otwarciu autka lub wyjęcia kluczka ze stacyjki lampki sie zapala

w lampce trzeba zrobi jeszcze mostek ze by sie cieszyć podświetleniem w czasie jazdy ale to zależy od waszych wymagań

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A wrzucił byś fotki z efektem tego podsiwietlenia i jakich LEDów użyłeś ????

Opublikowano

Dibo dzieki za ten link, jestem jeszcze mlodym klubowiczem, wiec nie wszystko znajduje :P a tamta stronka naprawde wiele mi pomoże;p zrobi sie troszeczke cieplej to sie za to wezme:P bo jak zima, to nie mam ochoty siedziec na dworze:p

Opublikowano

Dibo dzieki za ten link, jestem jeszcze mlodym klubowiczem, wiec nie wszystko znajduje :P a tamta stronka naprawde wiele mi pomoże;p zrobi sie troszeczke cieplej to sie za to wezme:P bo jak zima, to nie mam ochoty siedziec na dworze:p

:good: Na wiosnę się zapowiada ostre rezanie oświetleń wnętrza w B5 bo coraz więcej chętnych :wink4:

Opublikowano

po co odkładać :decayed: ja tam pod chmurką zdziełałem sprawe :polew: 15 min i wszystko świeci

Opublikowano

po co odkładać :decayed: ja tam pod chmurką zdziełałem sprawe :polew: 15 min i wszystko świeci

Ja tam wolę rezać jak jest ciepło :naughty:

Opublikowano

Ja tam wolę rezać jak jest ciepło :naughty:

jak kto lubi :tongue4:

Ale dobra nie rozwijajmy tego wątku jak jest drugi

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_montaz_podswietlenia_nog_po_otwarciu_drzwi-t64122.0.html

Proponuje zamknąć ten :good:

Opublikowano

Tylko proponowałbym przykleić w "Stylizacji i tuningu optycznym" ten wątek:

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_oswietlenie_wnetrza_wymiana_na_led-t64301.0.html

Bo co jakiś czas będą się pojawiały tu pytania bo pytający nie będzie wiedział że to jest we "Wnętrzu".

Opublikowano

Tylko proponowałbym przykleić w "Stylizacji i tuningu optycznym" ten wątek:

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_oswietlenie_wnetrza_wymiana_na_led-t64301.0.html

Bo co jakiś czas będą się pojawiały tu pytania bo pytający nie będzie wiedział że to jest we "Wnętrzu".

to już góra niech zadecyduje :gwizdanie: