Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Oryginalne Radio b7 jak nagrac dobrze muze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak nagrac dobra muzyka do b7 mam tam oryginalne radio, nagrywam nie raz , muzyka leci ... ale jak chce dac o jedno wyzej lub nizej to pisze Error , jesli nie przelanczam o stopiejn w gore lub w tyl jest OK a tak to nie do odsluchania, odpowiednia predkosc musi byc czy co?

Opublikowano

Spróbuj nagrać muzykę na najwolniej jak się da, jeśli to nie pomoże to polecam kupić płytkę do czyszczenia lasera. Możliwe, że laser jest winny. :wink::wink:

Opublikowano

nagraj na innej płycie, u mnie concert 2 lepszych płyt nie czytał , a gorsze tak , później padł całkiem

Opublikowano

A może masz nagrany jeden utwór 80cio minutowy na płycie i nie przełączysz wtedy na inny kawałek. Sprawdź wsadzając jakąś oryginalną płytę z np. 14 czy 16 ścieżkami. Jeśli da się przełączać to wszystko ok a Ty masz tak zwanego seta w postaci jednej długiej ścieżki.

Opublikowano

A może masz nagrany jeden utwór 80cio minutowy na płycie i nie przełączysz wtedy na inny kawałek. Sprawdź wsadzając jakąś oryginalną płytę z np. 14 czy 16 ścieżkami. Jeśli da się przełączać to wszystko ok a Ty masz tak zwanego seta w postaci jednej długiej ścieżki.

Wątpie, żeby przy przełączaniu piosenki wyskakiwał ERROR. Ja mam nutke 60 minut i jak klikam następna to leci od nowa.

Opublikowano

Poczytaj na forach o parametrach płyt, na które nagrywasz. Gdy kupiłem w Saturnie plytki Sony "niby pod audio" to nie czytało żadnej (wyskakiwał error) a nagrywałem na różnych prędkościach. Kupiłem plytki Maxell XL-II CD DA (podobno bardzo dobrej jakosci) i znalazłem na jakimś forum że optymalna prędkość nagrania dla nich to x24. Po wypaleniu czyta bez zająknięcia, ale po czterech latach użytkiwania widzę, że pasowałoby zainreresować się laserem w końcu :-D (mam Symphony II w B6). Mam też dwie płytki oryginalne i śmigają od dwóch lat bezproblemowo :-) Te plytki Maxell które kupiłem były porównywane w jakimś programie komputerowym na jednym z forów i oczywiście okazało się że są "lepsze" i "gorszej" jakości także nie zawszej trafisz na te same egzemplarze kupując w sklepie. Pozdro! :-)