Greg165 Opublikowano 12 Maja 2015 Opublikowano 12 Maja 2015 Witam Mam problem z ktorym nie moge sobie poradzic od dluzszego czasu... Bardzo prosze Was o pomoc... Moj problem polega na tym ze autko nie chodzi rowno na wolnych obrotach... Np. gdy stoje na swiatlach na pozycji D auto faluje na pozycji R nic sie nie dzieje na L rowniez nic i na P rowniez nic... Nie mam pojecia od czeo moze to byc. Przepustnica sprawdzona wszystko ok... Autko ma silnik 1.8T skrzynia multitronic ma zalozony gaz... Probowalem jezdzic na benzynie ale to nic nie zmienilo... Jesli ktos mial podobny problem prosze was o pomoc... Czasami zdarza sie nawet ze autko zgasnie...
Kazek 1.9 Opublikowano 12 Maja 2015 Opublikowano 12 Maja 2015 Do sprawdzenia kąt synchronizacji wtrysków / poduszki silnika
robitl Opublikowano 12 Maja 2015 Opublikowano 12 Maja 2015 Przepustnica sprawdzona wszystko ok... sprawdzona na oko? czy wyjęta wyczyszczona i zaadaptowana? bo mi też się wydawało że była czysta a miałem takie same objawy jak ty, nawet myślałem że skrzynia pada. po czyszczeniu i adaptacji jak ręką odjął.
Kazek 1.9 Opublikowano 12 Maja 2015 Opublikowano 12 Maja 2015 Dokładnie przepustica też do wglądu czyszczenie dokładne i adaptacja .. synchro/przepustnica/poduszki masz 3 rzeczy do ogarnięcia gdzies w nich leży twój problem
Greg165 Opublikowano 19 Maja 2015 Autor Opublikowano 19 Maja 2015 Hmm.. chodzi o poduszki ktore trzymaja silnik?? Nie odlanczalem przepustnicy rozkrecilem ja tylko i wyczyscilem... Czyli mowicie ze to nie bedzie problem od skrzyni? bo tak myslalem...
jacek70 Opublikowano 19 Maja 2015 Opublikowano 19 Maja 2015 A komp coś podpowiada ? U mnie kiedyś za falowanie winna była sonda.
jacek70 Opublikowano 19 Maja 2015 Opublikowano 19 Maja 2015 (edytowane) a może zaworek odmy po prostu Przy zaworku to obroty wolno spadają , a silnik pracuje jak na trzech cylindrach. Myślę że w tym przypadku to nie zaworek. Ale kto wie... Edytowane 19 Maja 2015 przez jacek70
kawowy19 Opublikowano 19 Maja 2015 Opublikowano 19 Maja 2015 u mnie przy zaworku najpierw falował, wieszal obroty a jak całkiem padł to chodzi jak na 3 cylindrach
Greg165 Opublikowano 14 Lipca 2015 Autor Opublikowano 14 Lipca 2015 u mnie przy zaworku najpierw falował, wieszal obroty a jak całkiem padł to chodzi jak na 3 cylindrach Usterka wykryta byla ro wina skrzyni biegow... Wlasnie zawiozlem autko do jawornik kolo myslenic... gosciu stwierdzil ze to wina jakiegos oringa i przepuszcza jakies podcisnienie i stad te falowanie... dziekuje za pomoc:)
Rekomendowane odpowiedzi