kred Opublikowano 22 Października 2008 Opublikowano 22 Października 2008 jak w temacie przymierzam sie do wymiany górnych przednich wachaczy ale ... w niektórych sklepach oferują mi wachacz prosty z tego co u siebie zaobserwowalem to jest skręcony. o co chodzi ?? czy prosty nie bedzie sie obijal o spręzyne ?? doradzcie
.Pablo. Opublikowano 22 Października 2008 Opublikowano 22 Października 2008 masz dwa górne wahacze jeden jest prosty a drugi wygięty najlepiej wymienić oby dwa albo do razu wszystkie żeby auta nie rozbierać po kilka razy przy wymianach kolejnych wahaczy
rikardo Opublikowano 22 Października 2008 Opublikowano 22 Października 2008 Wahacz górny przedni jest dostępny w dwóch rodzajach jako prosty montowany w latach 90-tych i po modyfikacji dokonanej przez producenta lekko skręcony. Oba wahacze zachowują te same wymiary i kształt ich nie ma znaczenia. Ja miałem prosty ale przy wymianie kupiłem już wahacz po modyfikacji. Widocznie ktoś już w twoim aucie wymieniał wahacze i założył nowego wzoru.
Rekomendowane odpowiedzi