matiteam3 Opublikowano 16 Maja 2015 Opublikowano 16 Maja 2015 witam wyskoczył mi błąd i nie pokazuje mi poziomu paliwa w mojej b8 a bład jest taki 438(0x01B6):6A Czujnik 2 poziomu paliwa Przerwa/zwarcie do plusa Lamp OFF co zrobić żeby wskażnik normalnie pokazywał poziom paliwa ???
matiteam3 Opublikowano 16 Maja 2015 Autor Opublikowano 16 Maja 2015 czyli do wymiany czujnik poziomu paliwa?? gdzie on się w ogóle znajduje ?
MarcinOslo Opublikowano 17 Maja 2015 Opublikowano 17 Maja 2015 A masz Quattro czy nie ? (z profilu wnioskuje ze nie) Bo jesli nie masz ,to jest tylko jeden czujnik ,wiec nie rozumiem dlaczego blad czujnika 2 ? Wklej pelny opis bledu ,moze masz zle kodowanie
matiteam3 Opublikowano 18 Maja 2015 Autor Opublikowano 18 Maja 2015 nie mam Quattra. pełny błąd 438(0x01B6):6A Czujnik 2 poziomu paliwa Przerwa/zwarcie do plusa Lamp OFF
wrclaguna Opublikowano 18 Maja 2015 Opublikowano 18 Maja 2015 żle zakodowany licznik bo ty nie masz czujnika G169 .
matiteam3 Opublikowano 19 Maja 2015 Autor Opublikowano 19 Maja 2015 a to nie wiadomo co źle zakodowałem ? 1
andynl Opublikowano 19 Maja 2015 Opublikowano 19 Maja 2015 A co Ty w ogóle robiłeś przy aucie? kodowałeś coś? trochę więcej szczegółów podaj bo w tej chwili to szukanie igły w sianie
wrclaguna Opublikowano 19 Maja 2015 Opublikowano 19 Maja 2015 sprawdz sobie kodowanie pojemnosci zbiornika w liczniku 17 .
matiteam3 Opublikowano 21 Maja 2015 Autor Opublikowano 21 Maja 2015 tak sprawdziłem i błąd znikł i pokazuje poziom paliwa ale w liczniku tam gdzie jest ile jeszcze można zrobić kilometrów pokazuje 0 km. dlaczego??
Darekb101 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Ja mam nieco inne pytanie a mianowicie, pokazuje mi wskaźnik że jest paliwa bardzo mało choć w rzeczywistości jest go dużo więcej a komputer w liczniku pokazuje dobrze wskaźnik temperatury też zaniża jakby samochód był niedogrzany a tak nie jest . Miał ktoś może podobne objawy nie wiem co może być . Proszę o pomoc
Piotr Piejek Opublikowano 26 Września 2017 Opublikowano 26 Września 2017 Witam wszystkich. Jakiś miesiąc temu zarankowalen moja audi a4 b8 2.0tdi 150 koni auto posiada zbiornik na adblue i po wejściu do samochodu wskaźnik paliwa nie pokazywał pełnego zbiornika więc pomyślałem że pistolet przy tankowaniu odbił za szybko i nie zarankowalen do pełna. Wczoraj zatankowalem do pełna ż znowu nie pokazywał pełnego zbiornika więc po przyjeździe do domu wziąłem kompa i po podłączeniu I wejściu w licznik przeprowadziłem adaptacje wskaźnika poziomu paliwa. Wartość jaka była ustawiona to 128 jest to chyba standardowa wartość, musiałem podnieść ta wartość do 134 żeby wskaźnik pokazywał pełny zbiornik. Moje pytanie to dlaczego tak się stało że wskaźnik paliwa przestał działać poprawnie i czy przeprowadziłem prawidłowo adaptacje ??? Jeszcze dodam że miesiąc temu wskaźnik utrzymywał się bardzo długo w jednej pozycji i po przejechaniu około 150km do 200km wskazówka zaczęła dopiero opadać gdzie zawsze ruszala się po przejechaniu jakiś 60 70 km .
Rekomendowane odpowiedzi