COXymoX Opublikowano 22 Maja 2015 Opublikowano 22 Maja 2015 Koleżanki i Kolegi Mam od tegorocznej wiosny dziwny objaw. Mianowicie do tej pory wszelkie klimatyzacje z którymi mam do czynienia w tym i moja pracowały bezszelestnie (poza wiatrakiem). Od niedawna po załączeniu klimy wszystko chodzi i chłodzi jak zwykle ale spod deski dobiegaja odgłosy jakby ćwierkania Nie wiem do czego to porównać ale to taki odgłos jakby z dziurki w czymś ulatniało sie powietrze i polewając ten wyciek wodą to tak "ćwierka" albo jak słonika smaży się na patelni Jak radyjko gra i autko jedzie to tego nie słychac ale pod światłami i przy wyłaczonym radiu pod dechą cały czas "kwili jakies ptaszysko". Oczywiście w trybie ECON odgłosów brak Miał może ktoś z Was do czynienia z takim objawem ?
karaluch8 Opublikowano 22 Maja 2015 Opublikowano 22 Maja 2015 (edytowane) To klimatyzacja, upuszcza ciśnienie z klimatyzacji jakie wytworzyło. Tam ma być, to znak że klimatyzacja działa Edytowane 22 Maja 2015 przez karaluch8
COXymoX Opublikowano 22 Maja 2015 Autor Opublikowano 22 Maja 2015 ale do tej pory tego nie było więc chyba nie jest to do końca prawidłowy objaw
Kazek 1.9 Opublikowano 22 Maja 2015 Opublikowano 22 Maja 2015 sciągaj schowek może którys z silniczków ci ćwierka hehe jak coś to mam z poprawionej wersji pozdro
COXymoX Opublikowano 22 Maja 2015 Autor Opublikowano 22 Maja 2015 sciągaj schowek może którys z silniczków ci ćwierka hehe jak coś to mam z poprawionej wersji pozdro To na bank nie silniczek. Już dostałem info że to jeden z pierwszych objawów niedoboru czynnika. A swoją drogą napisz mi na pw kilka szczegółów o silniczkach co masz i po ile bo jeden mi już zaczyna postukiwać. Jeszcze błędów nie wywala ale zdaża się na AUTO puk puk pod deską. To są nówki, co znaczy poprawiona wersja ? Czekam na onfo na PW żeby tu nie śmiecić
forest64 Opublikowano 3 Czerwca 2015 Opublikowano 3 Czerwca 2015 U mnie też ćwierkało. Dziwne ale po naciągnięciu (luźnego już) paska napędzającego sprężarkę ćwierkanie ustało. Może sprawdź u siebie czy nie jest luźny pasek.
pilKOZAK Opublikowano 9 Lipca 2015 Opublikowano 9 Lipca 2015 sprawdź czy poprawnie działa sprzęgło alternatora
Rekomendowane odpowiedzi