Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Brak lacznosci z modulem 08 (Klimatronik) - rozwiazanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zmiana ustawień portu pomogła. Wcześniej i u mnie VAG zgłaszał problem że ma za dużo połączeń. (WIN XP PRO SP3)

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Odgrzeje kolejnego kotleta :D

U mnie normalnie jakby się łączy z klimą ale jak chce wejść w błędy to po namyśle wyskakuje mi komunikat " no faults found or DTCs not supported by controller or a communication error ocurred".

Kombinowałem z trybem zgodności pod XP (w gwoli ścisłości działam na 7) ale to tylko pogroszyło sprawe bo przy łaczeniu się z modułem wyskakuje od razu "too many communications errors to continue".

Niestety jak dobrać się do ustawień portu nie wiem bo w 7 jest to inaczej rozpisane i nie ma grupy "porty com i ltp" ,jest tylko coś z usb gdzie jak otwieram to wyskakuje mi z 20 pozycji.

Opublikowano
Odgrzeje kolejnego kotleta :D

U mnie normalnie jakby się łączy z klimą ale jak chce wejść w błędy to po namyśle wyskakuje mi komunikat " no faults found or DTCs not supported by controller or a communication error ocurred".

Kombinowałem z trybem zgodności pod XP (w gwoli ścisłości działam na 7) ale to tylko pogroszyło sprawe bo przy łaczeniu się z modułem wyskakuje od razu "too many communications errors to continue".

Niestety jak dobrać się do ustawień portu nie wiem bo w 7 jest to inaczej rozpisane i nie ma grupy "porty com i ltp" ,jest tylko coś z usb gdzie jak otwieram to wyskakuje mi z 20 pozycji.

Zrób tak jak sugerował ktoś wyżej, odłacz aku na 3 minuty i podłącz ponownie, ew. odłacz bezpiecznik.

Na starym aku też nie mogłem połączyć się z klima, a po wymianie na nowy nie mam żadnych problemów.

Sprawdź też poziom naładowania akumulatora.

• 1 rok później...
Opublikowano

Odgrzeję i ja tego kotleta ;)

Mam obecnie win 8 64 bit i złączkę jeszcze starą VAG KKL,ale działała mi na viscie i win 7 64 bit bez problemu a szczególności z modułem 8 klimatronika. No i zaczęło się jednak nie komunikować z modułem 8 na win ósemce. Używałem do niej Vag coma 311 i za pierwszym razem złapało mi połączenie z modułem klimy ale później już koniec. Pojawiały się jakieś chińskie znaczki przy opisach w okienku gdy łączy sie program z modułem.Vag coma miałem rozcrakowanego i aktywnego w pełni.Dziś zainstalowałem VCDS-LITE 1.2(VCDS lite 1.2 full version VCDS lite 1.2 full version [] - - It's Free! : Vag-Diag : VAG diagnostic tools) i jak ręka odjął. Wcześniej zainstalowałem stery Viakena ze strony na jego złączkę VAG KKL. Jak na Vag comie połączenie z modułem 8 nie nastąpiło po zmianach parametrów w ustawieniach portu, resecie po odłączeniu klemy,instalacjach ze zgodnościami i prawami administratora i wszystkim co polecane wyżej to u mnie zadziałało wszystko na VCDS-e ale 1.2 bo wersja inne VCDS-A też marudziły co do klimatronika.Dodam ,ze podczas prób aku był niedoładowany bo prostownik już 2 h ładuje, ale w moim przypadku nie ma to znaczenia jak widzę i wszystko się teraz i tak łączy tak jak tego oczekuję ;) ;)

• 6 lat później...
Opublikowano

Może ktoś odświeżyć zdjęcia z pierwszego posta?