muszka76 Opublikowano 24 Maja 2015 Opublikowano 24 Maja 2015 Witam mam wymienione wtryski ,ale wydaje mi sie ,ze mogąbyc zle zakodowane i mam pytanie gdzie znależc kody w VCDS? spisałem juz kody z kołnierzy na wtryskach
Galetto Opublikowano 24 Maja 2015 Opublikowano 24 Maja 2015 W Adaptacjach http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/3.0l_V6_TDI_%28BKS/BMK/BUN%29#Injector_Quantity_Adjustment_.28IMA.29_and_Injector_Voltage_Adjustment_.28ISA.29
muszka76 Opublikowano 24 Maja 2015 Autor Opublikowano 24 Maja 2015 w moim vcds jest tylko" long adaptation 07 "czy tam mam wejsc?
Galetto Opublikowano 25 Maja 2015 Opublikowano 25 Maja 2015 Nie w Kodowanie (07) tylko w Adaptacje (10).
muszka76 Opublikowano 25 Maja 2015 Autor Opublikowano 25 Maja 2015 (edytowane) byłem dzis u mechaniora i okazało sie,ze on zakodował wtryski za pomocą urzadzenia KTS z Boscha i komputer nie zapamietał tych kodów tylko stare kody.Po ponownym zakodowaniu przez kilka godzin było ok ,ale nagle samochód osłabł tak jakby turbo przestało działać i zaświeciła sie kontrolka silnika.Zawiozłem mu go spowrotem i czekam do jutra na diagnoze. okazało sie,ze wyskoczył błąd sterownika turbiny,ale po przeczyszczeniu wtyczki i skasowaniu błędu jest ok(jak narazie). kody zapamiętał nowe,ale czytałem na forum że po przejechaniu ok 1000 km dopiero nowe wtryski się skorygują czy coś. Edytowane 27 Maja 2015 przez muszka76
Rekomendowane odpowiedzi