PiOOterek123 Opublikowano 30 Maja 2015 Opublikowano 30 Maja 2015 Witam.. Od kilku dni mam problem ze swoją A4:/ Otóż rano gdy go odpale i jest na ssaniu to obroty chwilowo falują, po chwili się uspokaja i jest ok. Podczas jazdy gdy wciskam sprzęgło obroty spadają do 0 i gaśnie. Dzieje się tak za każdym razem kiedy podczas jazdy chcę gdzieś skręcić lub zatrzymać. Nie pojawia to się natomiast przy małej prędkości tylko gdy przekrocze około 50km/h. Czytałem w Necie, że może to być wina brania lewego powietrza lub dziura w odmie. niestety posprawdzałem wszystko i dziure znalazłem tylko w odmie, którą wymieniłem i dalej jest to samo. Macie może jakieś koncepcje?? Pozdrawiam
Respect15 Opublikowano 30 Maja 2015 Opublikowano 30 Maja 2015 podlacz vaga, moze tez byc sprzeglo lub czujnik do wymiany
PiOOterek123 Opublikowano 30 Maja 2015 Autor Opublikowano 30 Maja 2015 Zapomniałem dodać że pod Vaga podłączałem już i żadnych błędów nie wykrył.:/ Na Gazie i na benzynie dzieje się to samo..
Kamil Kisiel Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zapomniałem dodać że pod Vaga podłączałem już i żadnych błędów nie wykrył.:/ Na Gazie i na benzynie dzieje się to samo.. Witam, mam ten sam problem w swojej B7 2.0 ALT (bez lpg) gdy odpalam na zimnym zaczyna się szarpanie całym autem po około minucie wszystko wraca do normy i jest ok. Również gaśnie gdy wcisnę sprzęgło. Jaka była u Cb przyczyna?
killler Opublikowano 11 Marca 2017 Opublikowano 11 Marca 2017 Witam.Mam ten sam problem, rozwiazal go ktos co bylo przyczyna ?
PiOOterek123 Opublikowano 11 Marca 2017 Autor Opublikowano 11 Marca 2017 Witam.. Minęło już trochę czasu i zapomniałem napisać że temat został rozwiązany. Wymieniłem czujnik od obrotów silnika (czujnik wałka korbowego) bo słyszałem że to może być przyczyną, lecz zadziałało na chwile i problem powrócił. Wtedy wymieniłem czujnik rozrządu i problem znikną na zawsze. pozdrawiam
killler Opublikowano 15 Marca 2017 Opublikowano 15 Marca 2017 mówisz o tym czujniku ? http://allegro.pl/audi-a4-b6-2-0-alt-czujnik-halla-0232101024-i6568669836.html#thumb/2
Rekomendowane odpowiedzi