Pawcio86 Opublikowano 3 Czerwca 2015 Opublikowano 3 Czerwca 2015 (edytowane) Witam. Mam pytanko odnośnie mechanizmu napędzającego pompę olejową w silniku ARG(chyba to samo co ADR).... w jaki sposób pompa w ARG jest napędzana? czy możliwe że idzie tam łańcuch z napinaczem czy wałek? pytam bo mam charakterystyczny odgłos jak by z miski i nie mogę dojść co to może być ciśnienie oleju mierzyłem i jest na zimnym 4 bary przy 3500 powyzej 6 Edytowane 3 Czerwca 2015 przez Pawcio86
sawul Opublikowano 3 Czerwca 2015 Opublikowano 3 Czerwca 2015 (edytowane) Ciśnienie to sprawdż na gorącym silniku. Edytowane 3 Czerwca 2015 przez sawul
Pawcio86 Opublikowano 3 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2015 sprawdzone jest i na goracym tylko nie pamietam jakie bylo ale mechanik mowil ze jest bardzo dobre?
Pawcio86 Opublikowano 3 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2015 a jest szansa zeby byly jakies luzy na tym walku i z tamtad pochodzil odglos?
dam-in Opublikowano 5 Czerwca 2015 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Kolego, a jakie masz objawy? Co to za dźwięki? Klekot przy odpalaniu ?
Pawcio86 Opublikowano 6 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2015 z okolicy miski olejowej na wolnych obrotach mam takie brzęczenie jak dam delikatnie w pedał to milknie..... dodam że nie chodzi mi tu o klekot przy odpalaniu z łańcucha rozrządu bądź klawiatury....zastanawiam się czy to nie jest jeszcze może gdzieś z tłumika baź kata ale oglądałem go jakiś czas temu i nic nie było widać
dam-in Opublikowano 6 Czerwca 2015 Opublikowano 6 Czerwca 2015 U mnie też czasami coś takiego się zdarzy, tyle że przy odpalaniu zaklekocze a po dodaniu gazu cichnie. Prawdopodobnie też problem jest z pompą oleju.
Pawcio86 Opublikowano 6 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2015 tylko mi chodzi nie o klekot a o odgłos bardziej rezonujący ktory jest caly czas na wolnych a po dodaniu gazu cichnie
Rekomendowane odpowiedzi