Figo1474 Opublikowano 6 Czerwca 2015 Opublikowano 6 Czerwca 2015 (edytowane) Witam wszystkich.Problem pojawia sie gdy zalaczymy klime.Zaczyna piszczec jakby pasek czy łozysko.Spadku podczas jazdy zbyt odczuwalnego nie ma i w miare mrozi lecz jutro jade nabic klimatyzacje.Znalazłem filmik z takim samym problemem oto link Pozdrawiam Ps dodam ze to pierwsze auto z klima i prosze o wyrozumiałosć Witam auto jest po serwisie Klimy.Problem zostal rozwiazany.Luzny pasek wieloklinowy.Pozdrawiam Temat zamkniety Edytowane 6 Czerwca 2015 przez Figo1474
Bartollo Opublikowano 7 Lipca 2015 Opublikowano 7 Lipca 2015 (edytowane) Panowie filmik jest mój gościu robił mi serwis klimy aby usunąć problem pomogła wymiana kołka i sprzęgiełka przez rok byl spokój lecz problem powrócił dalem do w/w gościa nie dawno aby znów to sprawdził powiedział ze zrobi to (na forum szukałem juz sprężarki ) po odebraniu auta była cisza (2 dni) i problem powrócił. Postanowiłem popsikać po kółku wd-40 i odziwo dźwięk ucichł. I teraz nie wiem czy wymieniać łożysko w kółku i pasę czy znów całe kółko z sprzęgiełkiem ? Edytowane 7 Lipca 2015 przez Bartollo
metik Opublikowano 7 Lipca 2015 Opublikowano 7 Lipca 2015 może to złudzenie ale wygląda jakby koło od wisko było krzywo ułożone.... mam zeza chyba
Bartollo Opublikowano 7 Lipca 2015 Opublikowano 7 Lipca 2015 Nie kółko od wisco a napinacz wtedy był krzywy przez zatarte sprzęgiełko teraz wszystko jest równe i lata jak trzeba oczywiscie poza klimą a w zasadzie tym dźwiękiem bo klima chłodzi jak należy
Krytias Opublikowano 16 Lipca 2015 Opublikowano 16 Lipca 2015 (edytowane) Wymien tylko łozysko... Edytowane 20 Lipca 2015 przez Krytias
Rekomendowane odpowiedzi