MichalPoti Opublikowano 10 Czerwca 2015 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Witam wszystkich. Nie wiem czy to odpowiedni dział, jeśli nie to proszę o przeniesienie. Pytanie, czy można bezpiecznie myć silnik CR? W poprzedniej mojej audi B6 1.9 PD bez problemu myłem silnik myjką wysokociśnieniową. Jak to jest tutaj? Czy jest to bezpieczne?
wrclaguna Opublikowano 10 Czerwca 2015 Opublikowano 10 Czerwca 2015 W B8 sa nadkola szmaciane i co za tym idzie mamy syf w komorze silnika Cały kurz i błoto zbiera sie sie tam .Ja myłem kiedyś i nie bylo żadnych problemów .
marda16 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Też ostatnio myłem i wszystko ok. W B7 też miałem szmaciane nadkola.
MichalPoti Opublikowano 21 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2015 Silnik umyty, zadnych problemow nie bylo
joker189 Opublikowano 22 Czerwca 2015 Opublikowano 22 Czerwca 2015 ja też dzisiaj myłem i wszystko OK, faktycznie nadkola jakieś takie szmaciane lub filcowe
troopers Opublikowano 22 Czerwca 2015 Opublikowano 22 Czerwca 2015 a ja zapytam jak myć w sensie czy coś zabiezpieczyć przed myciem? czy an lancy myjki skęcić by nei waliła ciśnieniem? czy to nie przeszkadza?
MichalPoti Opublikowano 22 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2015 Ja mylem na stacji BP, nie mialem swojej. Najwazniejsze oczywiscie aby myc zimny silnik. Ja pomoglem sobie jakims tam specyfikiem do mycia silnikow
ChiPis Opublikowano 28 Czerwca 2015 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Ja używałem płynu do zabrudzonych silników. Może być jakakolwiek firma byle tłuste plamy zmywało i inne zabrudzenia Ważne jest by posprawdzać bagnet i korki od wlewów czy nie są czsami pootwierane. Nie można też lancą od myjki za blisko przyciskać. Generalnie myłem kilka razy i nie było problemu
zyznos321 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Sorry za odkop, ale może orientuje się ktoś, czy nie dałoby się czymś spryskać nadkoli aby je uszczelnić i aby nie przepuszczały kurzu do środka?
Rekomendowane odpowiedzi