zabiello Opublikowano 10 Czerwca 2015 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Witam wszystkich. Jako, że jestem od jakiegoś czasu na forum więc może czas przedstawić moje A4. Audi kupione w sierpniu 2014 roku od pierwszego właściciela za granicą jest to model z 2009 roku z silnikiem 1.8 TFSI, manualną skrzynią biegów i co najważniejsze z quattro Z takich ważniejszych rzeczy to: -silnik CDHB -quattro -kolor LZ9Y -czujnik deszczu -czujnik zmierzchu -pakiet QQ1 -lusterko wewnętrzne fotochrom -podgrzewane siedzenia z przodu -comming home/leaving home -servotronic -Auto Hold -pakiet chrom (gril, listwy, relingi) -kierownica skórzana wielofunkcyjna -zegar radiowy -itd Zmiany od zakupu to: -włączone doświetlanie zakrętów -test zegarów -aktywacja migania stopu przy hamowaniu awaryjnym -ledy wewnątrz -felgi na lato 18" -przyciemnione szyby -STAGE 2 A tak audi wygląda Plany związane z modami to: -wymiana radia chorus na min concert... -montaż elektrycznie składanych lusterek -program A na koniec kody z wlepki: E0A = Akcja specjalna-brak 7A3 = Odtwarzacz cd 4UE = Airbag przód Lewo/prawo 6XC = Lusterko zewn. elektr. ustawiane 5SL = Lusterko na wysięgniku (konvex) 1f52 6TS = Lusterko zewn.(asferyczne) z dużym polem widzenia 1KW = Hamulce tarczowe tył J1L = Akumulator 280 A (60 Ah) 1LT = Hamulce tarczowe przod 1AT = Elektroniczny program stabilizujĄcy 1BA = Pakiet zawiesz. komfortowe 3FA = Bez wkładu dachu (dach pełny) 5MA = Wkłady ozdobne 7X1 = UltradŹwięk. układ pomocy przy parkowaniu F0A = Kein sonderfahrzeug, standard-ausfuehrung 8GU = Alternator 140A 0G1 = Przedłużenie okresu przeglĄdu 0YJ = Klasa masy pojazdu os przednia >> zakres mas: 9 0JF = Klasa masy pojazdu os przednia >> zakres mas: 6 TF6 = Silnik benzynowy 4-cyl. 1,8 l litera kodowa 3NZ = Oparcie tylne dzielone 8BD = Lampy reflektorow swatlo zolte U2A = Zestaw wskaznikow z obrotomierzem, zegarem radiowym X0A = National sales program germany 1N3 = Wspomaganie ukladu kier. z systemem 'servotronic' 2ZQ = Kierownica wielofunkc. do poduszki bezp. 8Q1 = Autom. dynamiczna regulacja zasięgu refl. 9Q2 = Komputer samochodowy 8Z5 = Chlodnica wody type 1 D67 = 4-cylindrowy silnik z wtryskiem paliwa 1,8 l litera kodowa 7Q0 = Bez systemu nawigacyjnego C3U = Obręcz koła ze stopów lekkich 7,5jx16h2 et45 7K0 = Bez układu kontroli ciŚnienia w oponach 4X3 = Boczna pod.bezp. z przodu i pod.bezp.głowy 2K1 = Zderzak wzmocniony 3L3 = Siedzenia normalne przod 4KC = Szkło atermiczne-dookoła, zielony 3Y0 = Bez rolety przesiwsłonecznej 4K4 = Centralny zamek ze zdalnym sterowaniem radiowym, sterowaniem wewnętrznym i oddzielnym sterowaniem zamka pokrywy bagażnika. 5D7 = Centralny zamek ze zdalnym sterowaniem radiowym 868mhz 1SA = Bez osłony dolnej zesp. napedowego 7MG = Koncepcja spalin: eu5 Q1A = Siedzenia normalne 4GF = Szkło atermiczne (zielone)
griga-st Opublikowano 10 Czerwca 2015 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Mysle ze "bedzie pan zadowolony" Choc troche golasek... -STAGE 2 Duzo bierze?
zabiello Opublikowano 10 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2015 Mysle ze "bedzie pan zadowolony" Choc troche golasek... -STAGE 2 Duzo bierze? Golasek bo nie ma xenonów i mmi? Inni montują to co ja mam w 'standardzie' więc nie jest tak źle Po wymianie pierścieni i 2kkm na dotarciu taki był wynik więc już nic nie bierze
andynl Opublikowano 10 Czerwca 2015 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Najważniejsze zrobione więc butelke z olejem możesz z auta wyjąć Ja tez mam zrobione 2tyś po STAGE2 i wynik taki sam Gratki, a teraz ubieraj tego golasa bo patrzec nie można
griga-st Opublikowano 10 Czerwca 2015 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Po wymianie pierścieni i 2kkm na dotarciu taki był wynikc5b9ee1a2379eab6med.jpg OkiDoki. Niedoczytalem ze stage2 już jest zrobiony. Jak robiłeś gdzieś Pd-Ws PL i jesteś zadowolony, to daj namiary na warsztat. Ostatnio ktoś z RZ szukał.
Rabbi Opublikowano 13 Czerwca 2015 Opublikowano 13 Czerwca 2015 ładna furka,gratki jaki miałeś pobór oleju przed stage 2?
zabiello Opublikowano 13 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2015 W końcowym okresie dochodziło już do 0,8 może nawet 0,9 litra na 1000km z tym, że wtedy więcej po mieście jeździłem.
Gibons Opublikowano 14 Czerwca 2015 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Gdzie robiłeś stage 2 i jaki koszt może być na PW
zabiello Opublikowano 14 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2015 Gdzie robiłeś stage 2 i jaki koszt może być na PW Poszło
Rotor Opublikowano 15 Czerwca 2015 Opublikowano 15 Czerwca 2015 Matko! to w 5-6 letnim Audi z niegdyś doskonałym technicznie 1,8 teraz trzeba wymieniać pierścienie? Dokąd ten świat zmierza? To ja swojego B6 chyba nie oddam nawet jak kiedyś kupię coś nowszego.
zabiello Opublikowano 15 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2015 Matko! to w 5-6 letnim Audi z niegdyś doskonałym technicznie 1,8 teraz trzeba wymieniać pierścienie? Dokąd ten świat zmierza? To ja swojego B6 chyba nie oddam nawet jak kiedyś kupię coś nowszego. Silnik sam w sobie jest naprawdę świetny, żwawy, ekonomiczny a do tego trwały (210tys km a na panewkach żadnych śladów zużycia). A trzeba wymieniać pierścienie bo posiadają wadę fabryczną...
andynl Opublikowano 15 Czerwca 2015 Opublikowano 15 Czerwca 2015 Matko! to w 5-6 letnim Audi z niegdyś doskonałym technicznie 1,8 teraz trzeba wymieniać pierścienie? Rozbawiłeś mnie kolego, moje ma 3 latka i już zdążyłem wymienić
Rotor Opublikowano 16 Czerwca 2015 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Ale Ty masz 2,0 o którym już wiedziałem że z fabryki wychodzi zepsuty, nie sądziłem, że 1,8 również. Zresztą faktycznie nie powinienem się dziwić. Kiedyś Wszystkie (słownie wszystkie) silniki Audi były dobre lub bardzo dobre. Potem pojawił się 2,5TDI więc prawie wszystkie były dobre i jeden wadliwy. Obecnie z całej gamy silników z ostatnich kilku lat chyba wszystkie są wadliwe i pewnie tylko jeden diesel i jeden benzyniak jest w miarę bezpieczny co polega na tym, że wystarczy wydać ze 2 tyś zł na usunięcie wady fabrycznej i już powinno być OK...
andynl Opublikowano 16 Czerwca 2015 Opublikowano 16 Czerwca 2015 No niestety takie teraz mamy czasy, każdy szkłem d*pę podciera to i efekty są do przewidzenia
zabiello Opublikowano 13 Października 2015 Autor Opublikowano 13 Października 2015 Wprawdzie nie żaden mod a zwykły upgrade przeciwmieglnych trochę nie bardzo mój aparat sobie radzi bez lampy w tego typu oświetleniu ale coś tam widać oraz same żarówki
elioneq Opublikowano 7 Listopada 2015 Opublikowano 7 Listopada 2015 (edytowane) Gratki! Jaki koszt Stage 2? Pw pls! Edytowane 7 Listopada 2015 przez elioneq
Rekomendowane odpowiedzi