Opublikowano 11 Czerwca 201511 l Witam. Tak jak w temacie, moje a4 ma problem z bujnięciem się do 2 tys. Powyżej 2 tys jest w miare ok. Na kompie pokazuje prawie o połowe mniejsze doładowanie od wymaganego. Turbina na wyzszych obrotach normalnie się załącza. Co mu może dolegać???
Opublikowano 23 Czerwca 201511 l Autor IC sprawdzony, zlaczki tez uszczelnione.Turbina wyczyszczona i ustawiona na nowo geometria. Mocy przybylo od 2 tys. i dopiero teraz ja czuc, ale ruszyc na skrzyzowaniu troszke dynamiczniej to jest problem... co mu jeszcze moze byc?
Opublikowano 24 Czerwca 201511 l Sprawdź jak wygląda przekrój przewodów kolektora dolotowego, może jest mocno zawalony mieszaniną sadzy z olejem i brakuje mu powietrza , dla tego turbina może mieć problemy z podniesieniem się
Opublikowano 24 Czerwca 201511 l A to Twoje auto to świeży nabytek, czy masz go od jakiegoś czasu i dopiero teraz osłabło ?
Opublikowano 24 Czerwca 201511 l turbina nie doładowuje proste,zdejmij podciśnienie i sprawdź barometrem czy idzie na -0,60/63 jak nie to wyreguluj zderzakiem
Opublikowano 29 Czerwca 201511 l kolego i jak postępy bo mam podobny problem. Edytowane 29 Czerwca 201511 l przez kamiloe
Opublikowano 30 Czerwca 201511 l Podłączam się od paru dni mam podobny problem zero mocy dopiero powyżej 2 tyś. obrotów coś się dzieję. Wczoraj nie mogłem z 80 km do 100 km na 6 biegu przyspieszyć. Do pewności wymieniłem filtry powietrza. paliwa i olej z filtrem ale nie pomogło. Mam kabel i VAG com do dyspozycji ale nie wiem jak mam się zabrać za jakąkolwiek diagnozę. Komputer nie pokazuje błędów. Turbina sprawdzana może 4 miesiące temu tak samo wtryski. Niepokoi mnie tylko kopcenie spod korka i bagnetu niby miał tak od początku ale teraz jakby więcej kopcił.
Opublikowano 30 Czerwca 201511 l Udało mi się rozwiązać problem. Przyczyna była błaha, chodziło o pęknięty wężyk podciśnienia. Ściągnijcie wężyk z gruszki turbiny i dmuchnijcie w niego, jeżeli usłyszycie syczenie to gdzieś jest nieszczelność, u mnie był pęknięty wężyk idący od pompy vacum przy samym rozgałęzieniu. Możecie też przeprowadzić test ściągnąć wężyk z gruszki i założyć długi wężyk tak aby starczył do kabiny przejechać się i w momencie przyspieszania na niskich obrotach zassać powietrze czy to ustami czy np. strzykawką. Samochód od razu zacznie przyspieszać żwawiej. Sam tak dzisiaj zrobiłem i wiedziałem że turbo przynajmniej jest w porządku. Potem przy dmuchaniu usłyszałem syczenie na wężach i powoli sprawdzałem dłonią po wężach gdzie uchodzi powietrze. Edytowane 30 Czerwca 201511 l przez MrRadian
Opublikowano 1 Lipca 201511 l u mnie prawdopodobnie pompa vacum klapa gaszaca nieodpowiedzio dziala jutro będzie sprawdzona jakie cisnienie daje.Wszystko na to wskazuje u mnie hamulce nie sa idealne zobaczymy jutro .