wjtas Opublikowano 15 Czerwca 2015 Opublikowano 15 Czerwca 2015 witam wszystkich od paru dni mam taki problem z moim audi że obroty na luzie wahają się od 1200 do 1500 czyściłem odme wymieniłem w niej uszkodzoną cześć i jeden zaworek i obroty spadły ale nie było jeszcze dobrze bo teraz wahały się od 1100 do 1300 wyczytałem że trzeba przepustnice wyczyścić po wyczyszczeniu przepustnicy było jest jeszcze gorzej bo obroty wahały się między 1200 a 1700,A gdy odkręcę kolek wlewu oleju lub jak wyciągnę bagnet obroty spadają do 900 (nie pracuje równo) ale pod odkręceniu tego korka to go zasysa tak powinno być?Bo sprawdzałem u kolegi mam taki sam motor pod maską też 1.8T ale z 98r a ja mam 1.8T ale z 02
jacek70 Opublikowano 15 Czerwca 2015 Opublikowano 15 Czerwca 2015 Może to być wina zaworka odpowietrzenia skrzyni korbowej. Jest on w trójniku gumowym pod kolektorem ssącym.
wjtas Opublikowano 15 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2015 aha no dzięki a jak mam go sprawdzić czy jest dobry czy nie? a co do tego zasysania tak powinno być? bo jak porównywałem u kolegi to jemu tak jakby "podskakiwał" tylko że ona ma starszy samochód tak jak napisałem wyżej
Łukasz13 Opublikowano 15 Czerwca 2015 Opublikowano 15 Czerwca 2015 Tak pisze jacek sprawdz ten zaworek, powinien puszczac tylko w jedna stone, szybki test na sprawdzenie tego
wjtas Opublikowano 16 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2015 ok dzięki i mieliście racje to był ten zaworek i wymieniłem go i teraz jest wszystko dobrze:)
Rekomendowane odpowiedzi