Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Klimatyzacja słabo chłodzi.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Jestem tutaj nowym użytkownikiem, więc wypada się przywitać ładnie :) Otóż od dwóch mięsięcy jestem szczęśliwym nabywcą przepięknej A4 1.9 TDI. Posiada climatronic, który zaraz po kupnie działał bardzo dobrze, z kratek leciało bardzo zimne powietrze. Około miesiąca temu nagle klimatyzacja przestała chłodzić. Sprawdziliśmy, że wszystko co powinno się załączać - załącza się. Wentylator się kręci. sprężarka działa. Pojechałem do warsztatu, aby nabić klimatyzację. Wymienili mi również filterek (inaczej się to nazywa, nie pamiętam dokładnie), który byl cały w metalowych opiłkach. Skasowali mnie na 170 zł. Uruchomiłem silnik, klimę z nadzieją, że będzie działała no i niestety nie działała. Pan, który nabijał klimę stwierdził awarię sprężarki. Klimatyzacja chłodzi, ale strasznie słabo, prawie wcale. Nieszczęlności też nie ma, bo ciśnienie jest takie, jakie powinno być. Jakieś pomysły?

Opublikowano

Jak ustawie na HI to leci wręcz gorące powietrze.

Opublikowano

A jakie ma lecieć jak ustawiasz na HIGH czyli max temperaturę, ustaw na LO(W) i wtedy sprawdź

Opublikowano

Na Lo leci ciepłe.

Opublikowano

Przeczytaj post który podrzucił Ci kolega chudineze. Jeśli sprężarka się załącza a układ napełniono odpowiednią ilością czynnika i nadal nie chłodzi, to możliwe że sprężarka jest uszkodzona, nie widzę innej opcji.

Opublikowano (edytowane)

Tak też stwierdzili w warsztacie. Dziękuję za odpowiedzi. :)

Witam. Chciałbym odświeżyć temat, ponieważ klimatyzacja zaczęła się budzić. Jeden z przewodów zaczął robić się gorący, chłodnica ciepła, a powietrze z kratek o wiele chłodniejsze, Nie jest to co prawda jakaś rewelacja, ale jest o wiele lepiej niż było. Klimatyzacja, która praktycznie grzała nagle zaczęła działać lepiej i chłodzi. Macie jakieś pomysły/sugestie co zrobić, aby zaczęła chłodzić tak, jak powinna?

Pozdrawiam.

Edytowane przez Heroinek
Opublikowano

Sprawdzić jeszcze raz dysze skoro była w opiłkach ... możliwe , że spręzarka sie kończy. Jakie ciśnienia HP i LP podczas pracy ?

Opublikowano (edytowane)

Pojadę sprawdzić ciśnienia. Póki co VAG pokazał błąd 65535 - uszkodzony moduł sterujący. Sygnał za duży.

Edytowane przez Heroinek