Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

wentylator chłodnicy nie załącza się.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy ktoś z was zderzył się z przypadkiem nie działającego wentylatora chłodnicy?

Mam właśnie taki problem i zamierzam rozebrać przód żeby dostać się i sprawdzić sterownik lub wentylator.

Pytam bo być może to jakaś pierdółka nawaliła i nie jest konieczne rozebranie twarzy :)

Pozdrawiam

Opublikowano

podpinales pod kompa? :)

Opublikowano
  • Autor

oczywiście.

Wyskakują błędy sterowania wentylatora.

Tyle, że nie wiem czy KO sterownik czy sam wentylator.

Opublikowano
  • Autor

Zapodam jutro bo kompa zostawiłem na warsztacie :)

daj numer błedu :)

Siema.

Kody błędów to:

4531 i 4527

Pozdro

Edytowane przez Biedron82

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

witam

mam ten sam problem. Napiszesz jak sobie poradziłeś z tym problemem??

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dorzucę coś od siebie mianowicie w te upalne dni postanowiłem sprawdzić jak dziala u mnie układ chłodzenia a więc uruchomiłem auto, wyłączyłem klimę, podpiąłem vcds,a i czekam obserwójąc kiedy załączy się wiatrak - i się nie doczekałem... na Vcds temp 115*C a o dziwo na zegarach 90*C! O co kaman? Skąd ta rozbieżność wskazań temp? No i czemu wentylatory nie ruszyły? Na kompie zero błędów:/

• 1 rok później...
Opublikowano
W dniu 25.06.2016 o 12:20, miszax napisał:

Dorzucę coś od siebie mianowicie w te upalne dni postanowiłem sprawdzić jak dziala u mnie układ chłodzenia a więc uruchomiłem auto, wyłączyłem klimę, podpiąłem vcds,a i czekam obserwójąc kiedy załączy się wiatrak - i się nie doczekałem... na Vcds temp 115*C a o dziwo na zegarach 90*C! O co kaman? Skąd ta rozbieżność wskazań temp? No i czemu wentylatory nie ruszyły? Na kompie zero błędów:/

I jak rozwiazales problem mam taki sam 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam tak samo dałby ktoś rozwiązanie problemu bo sterownik już niepotrzebnie kupiłem

Opublikowano

No właśnie tez zauwazylem ze nie kreci sie wentylator, a do kompa podlacze go dopiero 5 czerwca 2018. Klima nie dziala tez. dmucha ale ciepłym, Oco kaman???

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

U siebie zauważyłem fajne zjawisko więc opisuje dla osób wyżej co testują włączenie się wiatraka...

W upale i wskazaniu na fis 33 stopnie jechałem w klimie, zatrzymałem się na 5-7 min i nie gasiłem auta..

Stałem przy masce i co 1-2 min zwiększały się dodatkowo obroty wentylatora lub włączał się drugi (stawiam to pierwsze gdyż chyba mam jeden)

Co ciekawe po wejściu do auta temp była na wskaźniku o szerokość wskazówki niżej od 90 stopni czyli schłodził się silnik w tym upale na postoju...

Zatem działa to chyba całkiem nieźle w trudnych warunkach.....

Opublikowano

Witam ponownie, nie działająca Klimatyzacja to wynik uszkodzonego czujnika ciśnienia ( woda sie dostała na rzewody i zalało czujnik ). Teraz po wymianie klima dziala i wlaczenie klimy odrazu odpala 2 wiatraki. niestety dalej nie zalaczaje się na postoju. Wskazówka temperatury pokazuje 90 stpni i niedrgnie na wiecej.  Cholera wie oco kaman.

Opublikowano
34 minuty temu, zmigi napisał:

nie działająca Klimatyzacja to wynik uszkodzonego czujnika ciśnienia ( woda sie dostała na rzewody i zalało czujnik ). Teraz po wymianie klima dziala i wlaczenie klimy odrazu odpala 2 wiatraki. niestety dalej nie zalaczaje się na postoju. Wskazówka temperatury pokazuje 90 stpni i niedrgnie na wiecej.  Cholera wie oco kaman.

wyłączyłeś klime i wentylator się nie włączył? może nie wzrosła na tyle temp aby się włączył..

wskaźnik pokazuje 90 nawet jak jest dużo więcej - nie pamiętam dokładanie ile ale tak jest wyskalowany

Opublikowano

Wyłączylem klime i zatrzymały sie wentylatory i nie pracują.

Opublikowano
Teraz, zmigi napisał:

Wyłączylem klime i zatrzymały sie wentylatory i nie pracują.

trzeba sprawdzić kompem jaka temp silnika, może za niska aby włączyły się wentylatory..

Opublikowano

wątek gdzie na dole jest  info iż 90 na blacie to w rzeczywistości może być od 85-95

• 1 rok później...
Opublikowano
W dniu 25.06.2016 o 12:20, miszax napisał:

Witam ponownie! 

Ktoś ogarnął temat?

W moim temacie nikt mi niestety nie pomógł :(

Na fejsie na grupie A4 B8 też zero pomocy  :(

W moim przypadku aby uniknąć przegrzania silnika w ciepłe dni  muszę jeździć z włączoną klimą - wtedy wiatraki pracują.

Jakoś sobie radzę w tych warunkach - ale niestety problem nie rozwiązany...

Czy takiemu działaniu może być winny sterownik wiatraków?

Normalnie masakra totalna - mechanikom nie chcę dawać auta bo mi pół silnika wymienią a w serwisie to pewnie fortunę zostawię...

Może ktoś coś wie w tym temacie? 

Bardzo proszę o pomoc!!!

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 3.12.2019 o 23:27, miszax napisał:

Witam ponownie! 

Ktoś ogarnął temat?

W moim temacie nikt mi niestety nie pomógł :(

Na fejsie na grupie A4 B8 też zero pomocy  :(

W moim przypadku aby uniknąć przegrzania silnika w ciepłe dni  muszę jeździć z włączoną klimą - wtedy wiatraki pracują.

Jakoś sobie radzę w tych warunkach - ale niestety problem nie rozwiązany...

Czy takiemu działaniu może być winny sterownik wiatraków?

Normalnie masakra totalna - mechanikom nie chcę dawać auta bo mi pół silnika wymienią a w serwisie to pewnie fortunę zostawię...

Może ktoś coś wie w tym temacie? 

Bardzo proszę o pomoc!!!

Witam, mam ten sam problem. Ktoś wie o co chodzi? Silnik 2.0 tfsi

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam ktoś coś

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam Panowie, czy ktoś sobie z tym poradził, bo niestety u mnie podobny problem. 

Silnik 2.0tfsi