Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Buczenie chrobotanie z filtra powietrza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To dusza furki tak gada :) .

Opublikowano

Bo dopiero zaczęła działać jak należy :)

Mi tez to nie przeszkadza. Wymiana ezektora raczej Ci nie pomoże. Tak mi się wydaje bo u mnie właśnie po zrobieniu całej odmy się to zaczęło.

Opublikowano
  • Autor

Więc Panowie i panie napisze w wielkim skrócie. Wczoraj siedziałem cały wieczór ok 6h nad całym podciśnieniem i odmą ale powiem że warto było. Za całe dziwne buczenie nie był winny eżektor (i tak go wyczyściłem) lecz jeden malutki zaworek zwrotny który się rozpadł i nie spełniał swojego zadania. Podczas pracy przenosił dziwne drgania powietrza które się spotęgowało w filtrze powietrza który wraz z obudową stworzył tubę i wydobywał się dziwny dźwięk.

726c4ff83c3bbac5m.jpg

Jak kogoś to denerwuje tak jak mnie to polecam. Zamiennik z Toprana (jakośc ori) w granicach 15zł.

Edytowane przez Seta-1.8t

Opublikowano

dziwne....

ja wymieniiałemm ten zaworek i nie pomoglo :/

rozumiem ze wyminiles go i pomoglo ? zalozyles toprana?

ja zalozylem ori i bylo tak samo.... moze topran poprostu ma mocniejsza , slabsza sprezyne w srodku..

a ori dziala na pograniczu zamkniecia/otwarcia na podcisnieniu ktore panuje fabrycznie w BFB ...

Edytowane przez soul87

Opublikowano
  • Autor

Tak założyłem Toprana. Ten który wymontowałem w nim była rozwalona sprężynka i to co było w środku sobie swobodnie "latało". Nowy który założyłem był ciasno spasowany i działał jak trzeba.

Opublikowano

Widocznie za to buczenie może odpowiadać też inny zaworek a jest ich chyba z 9 ;).

Opublikowano
  • Autor

Ja rozbierając cały układ sprawdzałem wszystkie po kolei. natrafiłem akurat na ten i go wymieniłem. Trzeba po prostu szukać po kolei :D

Opublikowano

Dasz schemat wszystkich?

Opublikowano
  • Autor

Ten sam co wysłałem wcześniej do tego pozycje: 22,50,57 i eżektor 17

Opublikowano

Tak mało ich? :) kiedyś słyszałem że więcej :) ok szukam dziex ;)

Opublikowano

Ja tez wymieniałem u siebie ten zaworek na ori i bulgotanie dalej zostało.

Opublikowano

Jak działa dobrze to poco zmieniać :) w jedna ma przepuszczać w drugą nie i tyle ;).

Opublikowano

u mnie zaworek nie był do końca sprawny bo wariowały obroty na jałowym, po wymianie jak ręką odjął więc taki był powód wymiany ;)

Opublikowano

u mnie niby wsio okey ale czasami- szczególnie na nierozgrzanym silniku obroty potrafią zatrzymać sie na 800. Trwa to chwile jest pyk i wracaja na 760. Zawór w odmie wymieniony bo kiedys był cyrk wieczakładam że jest sprawny i myslałem ze tak ma być. Czytając ten temat postanowiłem zerknąc do tych zaworków chociaż nic u mnie nie chrobocze z filtra. Sprawdzając zaworek 67 dmucham w niego a on tak pierdzi - czy to tak ma być???
Dodatkowo zauważyłem że trójnik z zaworem kolo ezektora też chyba coś szwankuje. Bo w jedną stronę pełny przelot a w drugą jest ale minimalny. Ktoś wie jak to powinno wyglądać? czy ma bezwzględnie puszczać tylko w jedną tak jak strzałka pokazuje?

Opublikowano

Dzięki za podpowiedz z tym zaworkiem zamowilem z torpana (przyszedł troche mniejszy) bo byl walniety ten sam co opisujesz i chrobotanie po wymianie ustspilo :)

Opublikowano

te wasze stare tak właśnie pierdziały jak sie w nie dmuchało?

Opublikowano

Moja stara nie pierdzi jak się ją dmucha :)

Sorki ale jak przeczytałem pytanie to nie mogłem się powstrzymać [emoji14]

Edytowane przez Joziek79

Opublikowano
:D
Opublikowano

Stary pierdział :)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Spisałem dzisiaj numer tego zaworka bo chce go wymienić pojechałem do sklepu i powiedzieli mi że to część serwisowa i kosztuje 100zł jest to możliwe ?